17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSute de carduri clonate, capturate

Sute de carduri clonate, capturate

Poliţiştii gorjeni au prins în noptea de miercuri spre joi doi bărbaţi care aveau asupra lor 201 de carduri clonate. Cei doi furaseră din bancomatele din Rovinari peste 143.000 de lei.

Doi tineri din Vâlcea şi Mehedinţi au fost reţinuţi miercuri seară de poliţiştii gorjeni, care au găsit asupra lor 201 carduri bancare clonate şi suma de 143.850 de lei. Potrivit lui Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj, cei doi tineri fac parte dintr-un grup infracţional care ar acţiona pe teritoriul Olteniei.

„Un apel de urgenţă la 112 şi intervenţia poliţiştilor au condus la reţinerea a doi suspecţi care au extras fraudulos peste 143.000 de lei din bancomate în Rovinari. Cazul a fost preluat de poliţiştii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Gorj, care, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT Gorj, continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor“, a spus Daniel Tică.

 

Prinşi la Bâlteni

 

Imediat ce au fost anunţaţi că mai mulţi tineri extrag în mod repetat sume de bani de la două bancomate din oraşul Rovinari, poliţiştii au pornit pe urmele infractorilor. După ce au constatat că suspecţii părăsiseră localitatea, pe Drumul European 79, poliţia a instituit filtre. Cei doi bărbaţi se îndreptau spre Craiova în momentul în care au fost opriţi de poliţiştii din comuna Bâlteni. În autovehicul, oamenii legii i-au identificat pe C.Z., de 30 de ani, şi V.M.L., de 41 de ani. Asupra acestora a fost descoperit un rucsac, în care se aflau 143.850 de lei şi 201 carduri contrafăcute. De asemenea, în autovehicul a fost descoperit un pistol cu bile din cauciuc. Cei doi au fost reţinuţi, urmând să fie prezentaţi astăzi instanţei de judecată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS