10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPregătirile pentru alegeri, în toi

Pregătirile pentru alegeri, în toi

Peste 1.000 de persoane din structurile MIRA vor fi implicate în organizarea alegerilor în Gorj. Tipărirea buletinelor de vot va fi gata săptămâna viitoare, iar prefectura a primit banii pentru plata indemnizaţiilor personalului din secţiile de votare.

Peste o mie de salariaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi din cadrul structurilor administraţiei publice locale din Gorj vor fi angrenaţi în organizarea alegerilor parlamentare în judeţ. Până în prezent, primăriile au primit listele electorale permanente, a fost stabilită dimensiunea ştampilelor de control şi au fost comandate 1.700 de ştampile cu menţiunea „VOTAT“. Tipografia PROD COM Târgu Jiu, care a câştigat licitaţia organizată de Prefectura Gorj, va finaliza săptămâna viitoare tipărirea celor 680.000 de buletine de vot. Potrivit prefectului de Gorj, Victor Banţa, o pagină de buletin de vot va costa 95,2 bani, inclusiv TVA, fiind primită cantitatea de 20 de tone de hârtie. În judeţul Gorj, buletinele de vot pentru Colegiile 1 şi 2 la Senat, precum şi Colegiile 1, 3 şi 4, la Camera Deputaţilor vor avea opt pagini, iar pentru Colegiile 2, 5 şi 6, la Camera Deputaţilor, buletinele de vot vor avea zece pagini.

 

1,4 milioane pentru plata indemnizaţiilor

 

A fost finalizat procesul de înregistrare a cererilor pentru preşedinţii şi locţiitorii acestora pentru cele 316 secţii de votare. Au fost depuse 1.947 de cereri dintre care: 728 din partea unor persoane cu studii juridice, 978 a unora cu studii superioare şi 241 din partea unor persoane cu studii medii. „Dorim să putem organiza la jumătatea lunii tragerea la sorţi pentru preşedinţi şi locţiitori şi putem să le dăm asigurări tuturor că am primit deja suma de 1,4 milioane de lei pentru plata tuturor indemnizaţiilor. Aceasta va fi făcută de Instituţia Prefectului. Plata va fi monitorizată atent. Preşedinţii de secţii vor fi plătiţi pentru zece zile, iar ceilalţi pentru cinci zile. Până în prezent, lucrurile au decurs normal şi nu am înregistrat evenimente deosebite, în afara unei adrese primite de la Organizaţia PNL Gorj, care a sesizat prefecturii mai multe activităţi legate de presupuse încălcări ale Legii electorale prin oferirea de bunuri către diferiţi cetăţeni. Nu se menţionează în plângere nici un fel de date precise. Noi nu avem cum să facem verificări şi am orientat plângerea către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj“, a declarat Victor Banţa, prefectul de Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS