11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPD-L pierde primarul de la Găneasa

PD-L pierde primarul de la Găneasa

După încercări disperate, menite să-l facă să nu demisioneze din funcţie, PD-L îl va pierde totuşi pe primarul de la Găneasa, Marin Neremza, care şi-a schimbat oficial domiciliul.

OLT. Episodul primarului comunei Găneasa, extrem de tensionat după ce acesta şi-a depus demisia la prefectură şi după ce a fost „convins“ de partid să revină asupra ei, se încheie în defavoarea democrat-liberalilor. După ce, pe 2 septembrie, Marin Neremza a depus cererea de demisie pe masa prefectului, invocând motive de ordin personal, şi după ce două zile mai târziu a revenit asupra deciziei, la intervenţia organizaţiei judeţene a PD-L, omul a decis să-şi ducă la capăt gândul, schimbându-şi domiciliul de la Găneasa la Slatina.

Potrivit statutului aleşilor locali, calitatea de primar încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, din mai multe cauze, printre care se numără şi schimbarea domiciliului într-o altă unitate administrativ-teritorială.

 

Alegeri, după alegeri

 

„Am aflat şi noi că primarul comunei Găneasa şi-a schimbat domiciliul într-o altă unitate administrativ-teritorială, dar aşteptăm documentele doveditoare, respectiv referatul care trebuie întocmit de secretarul primăriei şi o copie de pe actul de identitate. Apoi se va proceda la organizarea de noi alegeri pentru desemnarea altui primar. Acest lucru se va produce, probabil, după alegerile parlamentare. Până atunci, potrivit legislaţiei în vigoare, prerogativele de primar vor fi preluate de viceprimarul comunei“, a declarat ieri subprefectul Virgil Panduru. Viceprimar al comunei este pesedistul Nicolae Preda.

 

Concediu medical repetat

 

Marin Neremza, candidat al PD-L, a câştigat turul doi al alegerilor locale cu mare zarvă şi după o campanie electorală costisitoare din partea PD-L Olt. Scandalul s-a produs la Secţia nr. 2 din satul Dranovăţu, unde s-au perindat lideri politici şi de unde sacul cu buletinele de vot utilizate şi procesul-verbal al rezultatului voturilor au plecat spre Biroul Electoral Judeţean sub pază militară întărită. Neremza a ieşit câştigător cu o diferenţă de cinci voturi. După câteva luni, el a invocat probleme de sănătate, însă a fost împiedicat de organizaţia judeţeană a PD-L să-şi ducă decizia demisiei la bun sfârşit. În urmă cu mai mult timp, Neremza a intrat în concediu medical, din care nu a revenit. „Nu contează dacă se află în concediu medical sau nu. Dacă şi-a schimbat domiciliul, legea spune că de la data unei asemenea modificări calitatea de primar încetează de drept“, a explicat subprefectul Virgil Panduru.

În ciuda încercărilor repetate ale reporterilor de a obţine o declaraţie de la Marin Neremza, acesta nu a răspuns la telefon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII