11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalIa-mă, nene, cu Ambulanţa!

Ia-mă, nene, cu Ambulanţa!

Inventivitatea românului pare să nu cunoască limite. Mai mulţi doljeni din zonele rurale au folosit de-a lungul timpului maşinile Serviciului de Ambulanţă pentru a ajunge la Craiova, că doar transportul cu salvarea e gratis!

 

Cetăţeanul „rural“ care vrea musai să ajungă la oraş sună la apelul de urgenţă 112, după ce a aflat că e gratis din fluturaşii de prevenire împărţiţi de poliţistul din sat. În telefon cu operatorul de la 112, tragedie: cancer spontan, dureri în coate, năduf etc.! În realitate, e doar nărav. Operatorul serviciului de urgenţă alertează Ambulanţa despre caz. Cât timp localitatea cu pricina este la mai puţin de 50 de kilometri de municipiu, la faţa locului este trimis un echipaj din Craiova. Cetăţeanul insistă să fie transportat la Spitalul Judeţean, este urcat în ambulanţă şi… direcţia Unitatea de Primiri Urgenţe. Odată ajuns şi predat medicilor din urgenţă, starea de sănătate a cetăţeanului se îmbunătăţeşte miraculos şi acesta o zbugheşte pe uşă. „Mulţumesc şi la revedere!“. A ajuns gratis la oraş. Ba, mai mult, are o poveste grozavă de spus în vreo seară, la cârciuma din sat.

Cazurile nu sunt frecvente, dar se întâmplă, potrivit lui Cristian Gîngioveanu, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dolj. Deşi cei care „s-au învârtit“ de o călătorie gratuită nu au putut fi dovediţi, au trezit suspiciunile cadrelor medicale care lucrează pe maşinile de ambulanţă revenindu-şi la numai câteva minute după sosirea la spital. „Nu pot spune că avem probleme din cauza aceasta, dar s-a întâmplat de mai multe ori. Echipajul medical dă asigurări persoanei respective că nu are nevoie de spitalizare, însă aceasta insistă. Apoi dispare la câteva minute după ce ajunge la spital, fără investigaţii medicale, fie semnează pe propria răspundere că doreşte să fie externată“, a declarat Gîngioveanu. Aceste cazuri nu sunt cuprinse în vreo statistică, numărul lor fiind necunoscut, potrivit directorului SJA Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII