Acasă Local Dolj Creşte indemnizaţia de şomaj

Creşte indemnizaţia de şomaj

Sfârşitul toamnei vine cu o surpriză plăcută pentru şomeri. Începând din noiembrie, aceştia vor primi lunar o indemnizaţie cu 8% mai mare.

„Odată cu creşterea salariului minim pe economie la 540 de lei, începând cu 1 octombrie 2008, cuantumul indemnizaţiei de şomaj se măreşte de la 375 la 405 lei, la care se adaugă o sumă calculată prin aplicarea unei cote de 3%, 5%, 7% sau 10% asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare“, a precizat Daniela Dobrin, directoarea executivă a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj. Şi absolvenţii de învăţământ mediu şi superior vor primi o indemnizaţie de şomaj mai mare decât până acum.

Cuantumul acesteia va ajunge la 270 de lei (faţă de 250 de lei, cât se acorda până la 1 octombrie 2008). „De mărirea cuantumului indemnizaţiei de şomaj beneficiază atât persoanele care şi-au depus dosarul de şomaj ulterior datei de 1 octombrie 2008, cât şi cele existente în evidenţele AJOFM ca persoane indemnizabile“, a precizat Daniela Dobrin, care a explicat că, potrivit legislaţiei în vigoare, indemnizaţia de şomaj se reactualizează ori de câte ori se modifică salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

 

Exit mobile version