8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUDMR vrea vot de la 16 ani

UDMR vrea vot de la 16 ani

UDMR propune reducerea vârstei minime de vot de la 18 la 16 ani, iar cea pentru candidatura la funcţii din administraţie de la 21 la 20 de ani, ambele iniţiative urmând să fie supuse dezbaterii publice în perioada campaniei electorale, a anunţat preşedintele executiv al uniunii, Kelemen Hunor.

„Vom iniţia o dezbatere publică în ceea ce priveşte reducerea vârstei minime pentru vot de la 18 la 16 ani. În urma dezbaterii publice, vom vedea dacă această iniţiativă va avea susţinere, iar dacă va avea, vom iniţia un proiect de lege privind modificarea vârstei minime“, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, Kelemen.

Acesta a afirmat că este nevoie de o astfel de modificare deoarece tinerii de 16 ani sunt „oameni maturi, serioşi şi, dacă ei vor vota, o vor face pentru viitorul lor“. „După un ciclu electoral, ei vor avea 20 de ani, unii dintre ei absolvesc facultatea sau vor fi în ani terminali şi este bine să aibă orice om la vârsta de 16 ani posibilitatea de a merge la vot“, a spus preşedintele executiv al UDMR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII