15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Negocieri eşuate

Guvernul nu a reuşit să convingă Federaţia „Spiru Haret“ să renunţe la proteste, în urma discuţiilor purtate ieri, la Liceul „Virgil Madgearu“ din Capitală, la care au participat premierul Călin Popescu Tăriceanu, ministrul educaţiei, Anton Anton, şi liderii federaţiei.

„Premierul ne-a dat o lecţie de economie politică şi socială, dar este clar că suntem pe poziţii ireconciliabile. Nu acceptăm să negociem o lege şi nu vrem creşteri etapizate ale salariilor. În aceste condiţii, vom continua protestele alături de celelalte federaţii, până la greva generală pe termen nelimitat“, a declarat Marius Nistor, preşedintele executiv al Federaţiei „Spiru Haret“.

Liderii Federaţiei „Spiru Haret“ aşteaptă ca parlamentul să anuleze ordonanţa de guvern ce amână majorarea salariilor cadrelor didactice. Dacă ordonanţa nu va fi anulată, cadrele didactice vor relua greva de avertisment, urmând ca, pe 18 noiembrie, să intre în grevă generală.

„Legea majorării salariilor este o aberaţie politică şi realităţile economice vor confirma acest lucru. România va trăi şi după alegeri şi cel mai normal ar fi ca o lege a salarizării să intre în sarcina viitorului guvern. Astfel de probleme nu se pot rezolva prin grevă, ci prin dialog“, a declarat premierul.

NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS