11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Cioban ucis

Un cioban de 65 de ani, din comuna Grojdibodu, a fost găsit mort pe câmp într-o baltă de sânge. În timp ce rudele victimei cred că este vorba despre o crimă comisă cu sânge rece, procurorul care anchetează cazul spune că bărbatul ar fi decedat după ce ar fi fost accidentat de un vehicul.

Tragedie într-o familie din comuna Grojdibodu. Vasile Pârvu, un cioban de 65 de ani, din localitate, a fost găsit fără suflare pe câmp, sâmbătă seară, lângă oile sale. Cadavrul a fost descoperit de un localnic, care a anunţat imediat poliţia din comună.
„Am fost sesizaţi în jurul orei 19.00, de un cetăţean că un bărbat din localitate este mort pe câmp. Ne-am deplasat la faţa locului, am constatat că pe cadavru există urme de agresiune în zona coloanei vertebrale şi a coastelor. Am anunţat medicul legist şi poliţia criminalistică. Există un cerc de suspecţi şi au fost audiate peste zece persoane. Se fac cercetări, pentru depistarea autorilor. Cazul a fost preluat de Parchet“, a declarat şeful Poliţiei Grojdibodu, Emanuel Tasâlâca.
Familia bărbatului mort spune că acesta ar fi fost omorât în bătaie de un localnic, pe motiv că oile cu care era la păscut au pătruns pe proprietatea acestuia.
„Vasile era cu oile la păscut. Acestea s-au dus în grâu, pe proprietatea lu’ Doru a lu’ Boureaţă. Doru a găsit oile în grâu şi l-a bătut. Pentru asta l-a omorât. Putea să rezolve lucrurile altfel. Există poliţie, să îi ceară despăgubiri, dar nu să-l omoare ca pe câine“, au spus rudele victimei.

„Se aşteaptă raportul medico-legal“

Datele oficiale ale medicului legist arată că moartea victimei a fost violentă şi a survenit din cauza unor afecţiuni cauzate de multiple lovituri. Procurorul de caz, Eugen Iacobescu, a spus că aceste lovituri ar fi putut fi provocate „de un tractor sau o căruţă“.
„În urma efectuării necropsiei, s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă şi cauzată de insuficienţă respiratorie acută, consecinţă a unui traumatism toracic cu multiple fracturi costale, de stern, de coloană vertebrală şi toracală şi rupturi pleuro-pulmonare, leziuni ce au putut fi produse prin lovire cu şi de corpuri dure şi compresiune între două planuri dure şi că acestea au legătură cu decesul“, a spus comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Olt.
„Noi nu am primit concluziile medicului legist. Până nu primim raportul medico-legal, nu ne putem pronunţa. Nu se ştie dacă a fost crimă. Poate că victima a fost lovită de vreun tractor sau de vreo căruţă“, a declarat procurorul care anchetează cazul, Eugen Iacobescu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS