10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal57 de candidaţi pentru mandatele de deputaţi şi senatori

57 de candidaţi pentru mandatele de deputaţi şi senatori

57 de persoane, de la şase formaţiuni politice, şi-au depus candidaturile la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Vâlcea, pentru a obţine mandate de deputaţi şi senatori, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008. Printre candidatii pentru cele şase colegii uninominale pentru Camera Deputaţilor şi cele trei colegii pentru Senat se află şi două femei: Zvetlana Preoteasa, de la PNL, şi Gabriela Ene, de la PD-L.
Dintre cei 57 de pretendenţi, 18 candidează la Senat şi 39 la Camera Deputaţilor. Formaţiunile politice PSD+PC, PNL, PD-L, PRM, UDMR, PNG-CD au candidaţi în toate colegiile uninominale pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat, iar Alianţa Electorală a Partidului Verde Ecologist are doar trei candidaţi pentru Camera Deputaţilor.
Cel mai tânăr candidat are 24 de ani şi este de la UDMR, iar cel mai în vârstă are 60 de ani şi este de la Alianţa Electorală a Partidului Verde Ecologist.
Pentru organizarea alegerilor parlamentare, judeţul Vâlcea a primit de la centru 1.096.000 de lei. Numărul buletinelor de vot necesare pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat este de 756.800. „În Vâlcea, au fost amenajate pentru alegeri 422 de secţii de votare, iar după 6 noiembrie vor fi tipărite şi buletinele de vot, după ce reprezentanţii BEJ vor realiza macheta“, a declarat Radu Renga, prefectul judeţului. Dintre cei peste 410.000 de locuitori vâlceni, 343.000 au drept de vot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS