14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj11.600 de ajutoare pentru căldură

11.600 de ajutoare pentru căldură

GORJ. Aproape 11.600 de familii şi persoane din Târgu Jiu vor beneficia de ajutoare pentru încălzirea locuinţelor pe perioada sezonului rece. 10.321 de cereri de acordare a subvenţiei au fost depuse pentru încălzirea cu gaze naturale şi 1.276 de cei care folosesc lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri. Teodora Ciobanu, directoarea Direcţiei Publice de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a precizat că numărul solicitărilor pentru acordarea de ajutoare pentru căldură este la fel ca anul trecut.

Ajutoarele pentru căldură se acordă în funcţie de veniturile realizate. Familiile sau persoanele singure care utilizează gazele naturale pentru încălzirea locuinţei cu un venit mediu lunar pe membru de familie de până la 155 de lei beneficiază de o subvenţie lunară de 262 de lei. Ajutorul se acordă până la un nivel al veniturilor de 615 lei.

De asemenea, cei care folosesc lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri la încălzirea locuinţei primesc un ajutor lunar de 54 de lei, pentru un venit de până la 155 de lei.

171 de familii din Târgu Jiu care beneficiază de ajutor social au primit din partea primăriei un ajutor pentru asigurarea căldurii pe perioada de iarnă în sumă de 58 de lei lunar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS