11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVideanu vrea guvernare

Videanu vrea guvernare

Prim-vicepreşedintele PD-L, Adriean Videanu, şi secretarul general al formaţiunii, Vasile Blaga, au expus ieri, în redacţia GdS, principalele puncte ale programului propus de democrat-liberali în cazul în care vor ajunge la guvernare, dar şi posibile scenarii postalegeri.

Liderii PD-L au punctat importanţa adoptării unei legi a salarizării unice, în contextul subiectului controversat al măririi lefurilor cadrelor didactice. Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, este de părere că aplicarea legii privind creşterea cu 50% a salariilor profesorilor este posibilă, în condiţiile în care viitorul guvern va stabili care sunt priorităţile pentru viitor. „Dacă îţi stabileşti foarte clar priorităţile, sunt bani, chiar şi la o creştere economică de 4,5-5%. Este nevoie însă de o lege a salarizării unice“, a spus Blaga. Opinia pedelistului e împărtăşită şi de Videanu, care a explicat că sectorul bugetar, în special administraţia publică, are nevoie de restructurări.

 

Videanu: Nu câştigăm, rămânem în opoziţie

 

Cât despre viitorii colegi pe care i-ar putea avea, în cazul în care ar ajunge la guvernare după alegerile din 30 noiembrie, Videanu a declarat că, personal, preferă PNL, dar fără liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu. „Eu doresc o guvernare cu PNL pentru că sunt convins că ar accepta programul nostru de guvernare şi în continuare sunt mulţi liberali cu care ne înţelegem bine. S-ar putea ca însuşi PNL să vrea schimbarea lui Tăriceanu. Poate despre acest lucru vorbea domnul Blaga când spunea că Tăriceanu s-ar putea să aibă o surpriză“, a spus, în redacţia GdS, prim-vicepreşedintele PD-L. Videanu a adăugat că, în cazul în care democrat-liberalii nu câştigă alegerile, formaţiunea ar trebui să rămână în opoziţie. „Câştigarea alegerilor înseamnă să avem cu un parlamentar mai mult decât PSD. Dacă nu câştigăm, părerea mea e să rămânem în opoziţie“, a spus Videanu, precizând că, în acest caz, PD-L nu-i va lega „o cărămidă de gât“ preşedintelui Traian Băsescu, cerându-i să desemneze un prim-ministru democrat-liberal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII