10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA început campania electorală

A început campania electorală

Azi noapte, la ora 0.00, a început oficial campania electorală, în care cei 2965 de candidaţi trebuie să convingă electoratul să-i voteze la alegerile generale din 30 noiembrie.
În realitate, candidatii partidelor înscrise în lupta electorală au început să îşi prezinte calităţile cu mult înainte de acest termen. Candidaţii tururor partidelor politice se vor bate  pentru cele 315 locuri de la Camera Deputaţilor şi 137 la Senat. Pentru fiecare fotoliu de deputat sau de senator sunt nu mai puţini de şase candidaţi.
Dintre candidaţii 2070 vor să ajungă deputaţi, iar 895 senatori. Dintre aceştia doar 31 sunt independenţi, în timp ce restul sunt reprezentanţi ai partidelor. Totodată 18 reprezentanţi ai minorităţilor naţionale şi-au depus candidatura la Camera Deputaţilor. În premieră anul acesta candidaţi înscrişi în cursa electorală vor aborda campania după regulile uninominalului. Acesta lucru presupune o implicare mult mai activă a protagoniştilor şi cheltuieli semnificativ mai mari. Campania electorală se va încheia pe 29 noiembrie, la ora 7.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS