10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFinal incendiar la Zilele Craiovei

Final incendiar la Zilele Craiovei

Smiley, Alex, VH-2, Voltaj şi Chris Norman au încheiat duminică, într-un mod incendiar, cea de-a XII-a ediţie a Zilelor Municipiului Craiova.

Velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“ a devenit arhiplin la ora începerii concertelor unora dintre cei mai renumiţi artişti din ţară şi din străinătate. Craiovenii au început petrecerea ca-ntre prieteni. Glumele şi buna dispoziţie s-au instalat repede, ca în zi de sărbătoare. Şi pentru ca reţeta să fie completă, muzica artiştilor români prezenţi pe scenă a început să se audă în difuzor. Cel care a dat tonul distracţiei duminică a fost Smiley. Cu o pălărie în stil Timberlake, Smiley a inclus în recitalul său melodii cunoscute: „Prea ocupat cu gura ta“, „Oficial mi-e bine“, pe care le cântă cu trupa Simplu, sau creaţii proprii, dar şi prime audiţii. Cea mai proaspătă melodie – „Am bani de dat“- s-a născut dintr-o colaborare cu Alex, care a început de la primul album al megastarului craiovean, băiatul zâmbăreţ fiind producătorul, managerul lui. Ca-ntr-o poveste frumoasă, cei doi prieteni au urcat pe scenă şi au interpretat împreună cea mai nouă piesă care le poartă semnătura. Velodromul a sărit parcă în aer la apariţia craioveanului Alex, care este primit de fiecare dată cu căldură acasă.

 

Alex, într-un show adevărat

 

După ce Smiley a părăsit scena în uralele adolescenţilor, trupa lui Alex şi-a început show-ul. Cu măşti pe faţă, aceştia şi-au demonstrat talentele de dansatori de break dance. Nu au lipsit din programul lor săriturile peste cap, mişcările adevăraţilor dansatori. Şi uralele s-au făcut din nou auzite odată cu apariţia pe scenă a lui Alex. Megastar de Craiova, Alex a arătat că merită atât titulatura, cât şi aplauzele publicului. „Ia-mă aşa, ia-mă aşa,/Să fugim în lume undeva,/Undeva, undeva/E loc pentru amândoi în cămaşa mea“ a deschis apetitul publicului pentru cântat, aşa că Alex a fost acompaniat de tot publicul de pe velodrom. „Dragoste la prima vedere“ s-a auzit la un bis doar cu publicul. Din rândul spectatorilor de duminică seară nu au lipsit părinţii artistului, vădit emoţionaţi. Punctul culminant a fost atins când mama lui Alex a urcat pe scenă, la invitaţia lui Măruţă, prezentatorul show-ului, şi a primit o declaraţie de dragoste, dar şi un buchet de flori. Momente emoţionante a trăit şi alt artist, tot craiovean, Gabriel Cotabiţă, care a urcat duminică seară pe scenă în calitate de solist al trupei VH-2. „Ba nu, ba da“, „Nu-mi mai pasă“, „Fiecare zi fără tine“, dar şi îndrăgitele versuri „Dacă n-ai iubi,/N-ai înţelege ce-nseamnă o rază de soare,/ Dacă n-ai iubi,/ În alb şi negru ai trăi/ Fără un strop de culoare“ au fost cântate la unison cu publicul de toate vârstele prezent pe velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“.

 

Premii pentru cei mai înfocaţi suporteri

 

Şi pentru că publicul avea nevoie de un repaus înainte de întâlnirea cu legendarul Chris Norman, Gazeta de Sud i-a oferit răgazul necesar şi-a pus la bătaie premiile: trei telefoane mobile şi trei premii de consolare. S-au căutat cei mai înfocaţi suporteri, care a trebuit să-şi demonstreze dragostea pentru echipa favorită. Din garderoba de duminică seară nu trebuia să le lipsească fularele. Aşa că, pentru a deveni credibili, au făcut repede rost de însemnele echipei. Fiecare a încercat să demonstreze că este cel mai tare. Un singur concurent a reuşit însă să convingă audienţa, când a dat glas Imnului Universităţii Craiova. Şi celelalte două telefoane şi-au găsit proprietarii, în urma cântărilor de susţinere, celebre la meciurile echipei.

 

Un mare artist

 

Pauza a trecut repede, iar Chris Norman şi-a făcut apariţia pe scenă. Tineri, dar şi vârstnici şi-au amintit cu plăcere versurile melodiilor care îi bucurau cu ani în urmă. Timp de mai bine de o oră s-a cântat şi s-a dansat pe ritmurile anilor ’80. „Midnight lady“, şi „Amazing“ le-au amintit celor veniţi chiar şi din alte oraşe de muzica bună. Chris Norman, unul dintre cei mai valoroşi şi longevivi cântăreţi de renume mondial, cu peste 20 de milioane de discuri vândute în cariera de aproape 40 de ani şi o mulţime de premii primite ca recunoaştere a valorii sale, a încântat întreaga audienţă. Finalul show-ului de duminică a aparţinut celor de la Voltaj, care ne-au reamintit cum e la 20 de ani, dar şi cum sună muzica românească de bună calitate. Şi pentru că de la un spectacol de excepţie nu trebuia să lipsească ploia de steluţe luminoase, cea de-a XII-a Ediţie a Zilelor Municipiului Craiova s-a încheiat cu un superb foc de artificii, spre încântarea celor prezenţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII