Acasă Local Gorj A falsificat acte pentru obţinerea unor credite

A falsificat acte pentru obţinerea unor credite

O femeie din Târgu Jiu a ajutat două persoane să obţină credite bancare, eliberându-le adeverinţe false. Acum, cei trei au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu pentru înşelăciune, uz de fals şi fals.

 

GORJ. Conform rechizitoriului întocmit în cauză, în luna decembrie 2006, Ana Maria Ciobanu a cunoscut-o pe Maria Băroiu din Băleşti, pe care a rugat-o să ia un credit de la bancă, spunându-i că va achita la timp toate ratele, iar aceasta a fost de acord. Pentru obţinerea împrumutului, Ciobanu a folosit acte false: o adeverinţă de salariu pe numele Mariei Băroiu şi o copie după cartea de muncă, tot falsă. Cu acestea, cele două femei au reuşit să obţină un credit de 16.500 de lei. Cu ocazia contractării împrumutului, Maria Băroiu a semnat şi o cerere de credit persoane fizice cu date care nu corespund realităţii. În vara anului 2007, ea a fost audiată de oamenii legii, care descoperiseră înşelăciunea. Femeia a povestit ce i s-a întâmplat, dar Ana Maria Ciobanu nu a recunoscut nimic. Aceasta din urmă a declarat că Băroiu a rugat-o să o ajute la completarea unor adeverinţe.

 

Lua bani pentru actele false

 

Cu ocazia cercetărilor s-a mai stabilit că şi Florin Popescu a utilizat acte false emise de Ciobanu ca să obţină bani de la bancă. Femeia i-a cerut suma de 3.000 de lei lui Popescu, pentru că l-a ajutat să ia un credit în valoare de 16.500 de lei. Femeia nu a recunoscut nici una dintre acuzaţiile formulate de procurori şi a spus că nu îl cunoaşte pe bărbat. Întrucât acesta o ştia doar după prenume, anchetatorii l-au pus să o sune după ce a recunoscut-o în mai multe fotografii. Bărbatul a apelat-o de pe telefonul său mobil, iar apoi, după ce anchetatorii au analizat display-ul mobilului Anei Maria Ciobanu, au putut confirma faptul că aceştia se cunoşteau. De la data obţinerii creditului, bărbatul a achitat toate ratele. Maria Băroiu nu a plătit nici o rată, pentru că acestea trebuia achitate de Ciobanu. Cei trei au fost trimişi în judecată. Trebuie menţionat faptul că Băroiu a plecat în luna martie a acestui an în Italia.

Exit mobile version