Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Voleibalistele promit prima victorie
Echipa feminină de volei SCM-U Craiova forţează astăzi primul succes în Divizia A1. Fără set câştigat în primele patru runde, oltencele întâlnesc astăzi, de la ora 12.30, în Sala Sporturilor din Bănie, echipa Rapid Bucureşti, una dintre contracandidatele la evitarea retrogradării. Antrenoarea principală de la SCM-U, Daniela Mincă, spune că jucătoarele sunt motivate să obţină prima victorie în acest sezon: „Gata, am trecut peste meciurile cu echipele de calibru. Sunt convinsă că vom câştiga jocul cu Rapid. Fetele s-au antrenat bine şi vrem să ne impunem, dacă se poate, în trei seturi“. Ucraineanca venită în probe săptămâna trecută, Olga Prokopenko, nu a fost oprită în lot. Şi băieţii de la SCM-U Craiova joacă astăzi pe teren propriu. Elevii italianului Vincenzo Senatore înfruntă, de ora 10.30, pe MCV Târgovişte, în runda a cincea din Divizia A2, seria est. Având în vedere rezultatele din partidele anterioare, oltenii par favoriţi în obţinerea celui de-al cincilea succes, din tot atâtea posibile.

Opt pentru un nou succes
Echipa de baschet masculin Energia Rovinari dispută astăzi, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, al doilea meci pe teren propriu în Divizia A, adversar fiind BC Mureş Târgu Mureş. Antrenorul grupării gorjene, Theo Evans, va conta şi pe pivotul Miko Golubovic, indisponibil în primele două runde din cauza unor probleme medicale. Chiar dacă va înscrie 12 baschetbalişti pe foaia de joc, Evans se va baza doar pe opt dintre ei. „În general, o rotaţie de opt jucători este perfectă pentru o echipă de baschet. Odată cu revenirea lui Miko Golubovic, de sâmbătă, vom folosi opt sportivi. Nu cred că este foarte greu să jucăm cu şapte sau opt jucători. Aceştia trebuie să-şi împartă minutele. În stilul meu de joc, zece baschetbalişti folosiţi în rotaţie ar fi prea mult“, a declarat Evans. Acesta şi-a studiat adversarul pe DVD şi speră să obţină a doua victorie în prima divizie. Cealaltă echipă olteană din Divizia A, SCM-U Craiova, evoluează astăzi, de la ora 19.00, în deplasare, pe terenul formaţiei Elba Timişoara. Bănăţenii vin după un succes în Cupa CEBL, învingând în Austria echipa Arkadia Traiskirchen, scor 99-95. „Ne aşteaptă un meci greu la Timişoara, dar vom lupta să obţinem un rezultat bun“, a spus ieri antrenorul secund al craiovenilor, Marius Toma. Faţă de partida precedentă, lotul SCM-U Craiova a suferit unele modificări: va reveni Daniel Liculescu, dar a rămas acasă Silviu Lupusavei, fiind suspectat că are o coastă fisurată.

Stagiu de Aikido în Craiova
Începând de ieri şi până mâine se desfăşoară în Craiova, la sala de sport a clubului Voinţa, Stagiul Naţional de Aikido. Acest stagiu, care este al şaselea susţinut în Bănie, după cele din iunie 2003, iunie 2004, martie 2005, aprilie 2006 şi mai 2007, va fi condus de maestrul Dan Corneliu Ionescu (8 Dan Aikido), preşedintele Federaţiei Române de Aikido şi al Confederaţiei Europene de Aikido. Preşedintele CS Aikido Craiova, Adrian Albeanu (1 Dan Aikido), a dezvăluit că la antrenamentele conduse de maestrul Dan Corneliu Ionescu vor participa aproximativ 40 de practicanţi ai acestei arte marţiale, printre care se vor număra şi Bogdan Frăţilă (4 Dan Aikido), Sorin Joghiu (4 Dan Aikido), Andra Negulescu (4 Dan Aikido) şi Igor Pucalev (2 Dan Aikido). La antrenamentele din cadrul acestui stagiu, care este organizat de Federaţia Română de Aikido şi de CS Aikido Craiova, accesul publicului este liber, ele urmând să se desfăşoare astăzi, între orele 10.00-13.00 şi 16.00-18.00, şi mâine, între orele 10.00-12.00. Aikido este o alternativă nonviolentă şi noncompetitivă la tehnicile tradiţionale de luptă. De altfel, fondatorul Aikido, Morihei Ueshiba, a arătat „Adevărata Cale a Luptătorului“: „Aceia care caută competiţia comit o gravă eroare. Lovirea, jignirea sau distrugerea cuiva constituie cel mai mare păcat pe care îl poate face o fiinţă umană. Adevărata Cale a Luptătorului constă în evitarea masacrului. Ea este Arta Păcii, puterea iubirii“.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version