10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Începe stagiunea la „Elvira Godeanu“

GORJ. Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu va deschide oficial stagiunea 2008-2009 cu piesa de teatru „Leonce şi Lena“. Piesa este scrisă de Georg Buchner, iar regia este semnată de Horaţiu Ioan Apan, scenografia aparţinându-i Elizei Labancz. Cu acest prilej, se va lansa şi cartea „Dl. Teatru et Comp“, de Ion Cepoi. De-a lungul celor 15 ani de la înfiinţarea teatrului din Târgu Jiu au avut loc peste 70 de premiere.

Mihaela FLOROIU

Ziua Porţilor Deschise în justiţie

GORJ. Astăzi este Ziua Porţilor deschise la Parchetul Judeţean Gorj, la Parchetul Local Târgu Jiu şi la celelalte instituţii de acest fel din judeţ.

„Studenţii la Drept vor afla care este traseul pe care îl urmează un dosar din momentul în care ajunge pe masa unui procuror, dar aşteptăm orice persoană interesată de felul în care lucrează instituţiile respective. În fiecare an, am sărbătorit Ziua Porţilor Deschise pe 25 octombrie, dar anul acesta cădea sâmbăta“, a spus purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, procurora Cristina Ciobanu.

Mihaela FLOROIU

DADR Gorj îşi mută sediul

GORJ. Direcţia Agricolă şi pentru Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj îşi va muta sediul în cartierul Bârseşti. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Gorj, aici angajaţii DADR vor beneficia de condiţii mai bune comparativ cu cele din sediul instituţiei prefectului. Motivul pentru care a fost luată această măsură este acela că spaţiile destinate angajaţilor prefecturii şi ai consiliului judeţean nu sunt suficiente.

Mihaela FLOROIU

Operele lui Brâncuşi din Târgu Jiu, on line

GORJ. Două noi camere video au fost montate în Parcul Central din Târgu Jiu pentru a transmite pe internet imagini în direct cu renumitele opere de artă ale lui Constantin Brâncuşi: Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii. În prezent, pe site-ul www.constantinbrancusi.ro al Centrului de Artă şi Cultură „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu pot fi vizionate imagini de la Masa Tăcerii, iar peste câteva zile vor putea fi urmărite imagini şi de la Poarta Sărutului. Sorin Buliga, directorul Centrului de Artă şi Cultură, a spus că se va monta o cameră şi la Coloana fără Sfârşit. Potrivit acestuia, o cameră video a fost achiziţionată cu suma de 3.000 de lei. Sunt performante. Au un server încorporat şi transmit imagini pe internet, fără nici un calculator. Camerele rezistă la temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius.

Operele lui Brâncuşi au mai putut fi văzute în direct pe internet, dar camerele video se defectau frecvent, astfel că a fost luată hotărârea de înlocuire a acestora.

Alin ION

Moartă pe calea ferată

MEHEDINŢI. O femeie de 39 de ani, din Mehedinţi, a fost găsită decedată ieri-dimineaţă pe o cale ferată.

La faţa locului au ajuns o echipă de criminalişti şi un medic. „Victima prezenta o lovitură la cap, de unde a rezultat şi moartea, avea şi câteva lovituri pe corp, dar erau vechi, erau de la căzături. La necropsie se va stabili cauza morţii“, a spus medicul din localitatea Cerneţi. „Ofiţerul de serviciu de la Postul de Poliţie Şimian a fost anunţat că la trecerea de cale ferată a fost găsită moartă o femeie de 39 de ani. Din primele verificări a rezultat faptul că aceasta a murit din cauza unei lovituri la cap. După rezultatele necropsiei se va stabili dacă femeia a suferit un accident sau moartea a fost provocată“, a spus purtătoarea de cuvânt a IPJ Mehedinţi, Carin Sică.

Trupul neînsufleţit al femeii a fost ridicat de Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii cauzei morţii.

Alin GHICIULESCU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS