10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSuspecţii de fraude informatice, percheziţionaţi

Suspecţii de fraude informatice, percheziţionaţi

http:http://www.youtube.com/watch?v=njpc91RNoJ8
O amplă acţiune, având ca scop destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în fraude informatice, s-a desfăşurat ieri, începând cu ora 6.00, sub coordonarea Direcţiei Generale de Combatere a Criminalităţii Informatice şi a procurorilor DIICOT. Aceasta a avut loc în cinci oraşe, printre care şi Râmnicu Vâlcea, iar la ea au participat poliţişti din Brigăzile de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, Craiova, Bucureşti, Timiş şi de la mai multe inspectorate de poliţie din judeţele pe raza cărora se efectuează percheziţii, lucrători ai DPIR, sprijiniţi de efective de jandarmi din cadrul Brigăzii de Jandarmi Craiova.
Au fost efectuate percheziţii simultan: în Râmnicu Vâlcea, Bârlad, Bucureşti, Reşiţa şi Satu Mare. Tinerii audiaţi sunt suspectaţi că ar fi organizat licitaţii fictive pe internet, în urma cărora au obţinut sute de mii de euro. Poliţiştii au ridicat în urma percheziţiilor mai multe calculatoare şi laptopuri, toate acestea fiind duse la sediul DIICOT din Râmnicu Vâlcea. „În judeţul Vâlcea, au fost efectuate azi-dimineaţă (ieri-dimineaţă – n.r.) 40 de percheziţii care vizează fraudele informatice. În cursul după-amiezei au fost audiate la sediul DIICOT Vâlcea mai multe persoane la domiciliile cărora s-au făcut percheziţii, urmând ca acestea să fie prezentate Parchetului Vâlcea, cu propunere de reţinere pentru 24 de ore“, a precizat agentul de poliţie Loredana Sandu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Vâlcea.
Conform primelor informaţii, ar fi vorba de 60 de persoane, de la domiciliile cărora a fost confiscată aparatură specifică fraudării pe internet. La acţiunea organizată în judeţul Vâlcea, instrumentată de DIICOT Piteşti, au participat în jur de 200 de jandarmi şi poliţişti. Tinerii audiaţi ieri nu au legătură cu cele 20 de persoane arestate în vară, în cazul Malware, care obţinuseră ilegal peste 400.000 de euro, spărgând conturi bancare şi organizând licitaţii false pe diferite site-uri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII