21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFurau motoare de avioane din Franţa

Furau motoare de avioane din Franţa

Un severinean, care fura motoare şi componente de avioane din Franţa, pe care le vindea apoi prin intermediul internetului către clienţi din România şi ţările din estul Europei, a fost prins marţi seară de poliţişti.

 

MEHEDINŢI. Mihai Ciochină, de 38 de ani, face parte dintr-un grup organizat de români care au furat din Franţa, în ultimii doi ani, motoare de avioane în valoare de aproape trei milioane de euro. Pe 24 septembrie 2008, doi dintre hoţi, Alexandru Nicoli şi Florica Pataşanu, au fost arestaţi. După anchetele poliţiei franceze, aceştia l-au denunţat şi pe cel de-al treilea complice, care a fost reţinut marţi seară, în Drobeta Turnu Severin.

Potrivit cotidianului Le Figaro, banda, condusă din România, a jefuit 87 de cluburi aeriene din Franţa, în special din regiunile Loara, Bourgogne şi Normandia. Infractorii furau motoarele avioanelor ultrauşoare şi apoi le trimiteau în estul Europei, unde erau puse la vânzare pe internet, pentru sume cuprinse între 5.000 şi 8.000 de euro. Hoţii vizau motoare marca Rotax, care pot fi instalate pe avioane ultrauşoare, pe motociclete şi utilaje agricole.

Mihai Ciochină a fost prezentat ieri Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a emis ordonanţă de reţinere, urmând să fie prezentat Curţii de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă. „Pe 21 octombrie, în jurul orei 17.00, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale Mehedinţi, sub coordonarea ofiţerilor din cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale – IGPR, l-au depistat pe Mihai Ciochină, de 38 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, pe numele căruia autorităţile judiciare franceze din Nantes au emis mandat european de arestare preventivă. Persoana în cauză este acuzată că ar fi comandat şi participat la săvârşirea a 18 infracţiuni de furt de motoare şi subansamble pentru avioane uşoare, comise pe teritoriul Franţei“, a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Mehedinţi, Carin Sică.

Dacă va fi găsit vinovat, Mihai Ciochină riscă să stea după gratii până la 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS