Acasă Local Brokerii, primii afectaţi de şomaj

Brokerii, primii afectaţi de şomaj

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Olt a anunţat ieri că deja s-au primit semnale de pe piaţa muncii că va urma un val de concedieri, generat de criza economică manifestată la nivel mondial.
„Am avut câteva discuţii. Deja încep să apară probleme în firme din domeniul intermedierii de împrumuturi bancare, societăţi naţionale, care au angajaţi de pe piaţa locală. Urmare a restricţionării activităţii pe linie bancară, foarte probabil că o parte dintre brokerii care se ocupă de acordarea de credite îşi vor pierde slujbele“, a declarat directorul AJOFM Olt, Cristinel Cârloganu (foto).
Aceste concedieri vor duce la creşterea ratei şomajului chiar înainte ca în judeţ să se manifeste şomajul sezonier, care an de an afectează sectoare precum construcţiile, agricultura şi prelucrarea legumelor şi fructelor.
„Partea bună este că societăţile care sunt interesate de accesarea de credite cu dobândă subvenţionată din fondul de şomaj vor avea şansa să beneficieze de o rată a acesteia de 25% din cea practicată de BNR. Această facilitate se acordă agenţilor economici din judeţele în care rata şomajului este sub media pe ţară, fiind şi cazul nostru“, a mai spus Cârloganu.
Din datele furnizate de AJOFM, rata şomajului la 30 septembrie era de 4,3% în Olt, peste nivelul înregistrat pe ţară. Numărul total al şomerilor aflaţi în evidenţă era, la aceeaşi dată, de 7.858, dintre care doar 1.674 indemnizaţi.
O parte din absolvenţii înregistraţi în baza de date au intrat în plată, 183 dintre cei 969 primind indemnizaţie 50%.

Exit mobile version