10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarii PD-L se pregătesc de răzmeriţă

Primarii PD-L se pregătesc de răzmeriţă

Edilii democrat-liberali care conduc primăriile din Gorj se declară revoltaţi de hotărârea guvernului de a-i lăsa cu ochii în soare la alocarea fondurilor pentru cheltuielile curente şi de capital şi vor să protesteze în faţa prefecturii.

GORJ. Primarii democrat-liberali din Gorj au fost lăsaţi cu buza umflată de guvern, care a uitat să aloce fonduri unităţilor administrativ-teritoriale conduse de membri ai partidului al cărui lider este Emil Boc. Toţi edilii s-au declarat surprinşi şi revoltaţi de faptul că au fost „ocoliţi“ de hotărârea de guvern, iar banii pentru cheltuielile curente şi de capital au ajuns numai la primăriile în fruntea cărora se află reprezentanţi ai Partidului Social Democrat şi ai Partidului Naţional Liberal. Şefii primăriilor lăsate fără bani şi-au programat în următoarele zile o întâlnire la sediul Organizaţiei Judeţene a PD-L şi se gândesc să protesteze în faţa sediului Prefecturii Gorj, în condiţiile în care instituţiile pe care le conduc nu vor beneficia de acelaşi tratament ca şi cele conduse de primari social-democraţi sau liberali.

 

Se consideră discriminaţi

 

Judeţul Gorj a primit suma de 20.005.000 de lei din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia guvernului. Banii au fost repartizaţi atât bugetului Consiliului Judeţean Gorj, condus de social-democratul Ion Călinoiu, cât şi la 59 de primării, majoritatea conduse de primari ai PSD şi ai PNL. Pe lista anexată la hotărârea de guvern cu localităţile din judeţul Gorj care au beneficiat de diferite sume pentru acoperirea cheltuielilor curente şi de capital nu se regăsesc 11 localităţi, inclusiv oraşul Rovinari, unul dintre cele mai mari din judeţ. Cele 11 oraşe şi comune lăsate fără fonduri sunt: Rovinari, Tismana, Ţicleni, Bâlteni, Dăneşti, Dragoteşti, Glogova, Licurici, Negomir, Săuleşti şi Urdari. Primăriile din localităţile amintite mai sus sunt conduse, cu excepţia Dragoteştiului (PNG), de edili ai Partidului Democrat-Liberal. Majoritatea celor contactaţi pentru a exprima un punct de vedere în legătură cu acest fapt au afirmat că la mijloc este vorba de discriminare pe motive politice, şi nu de o repartizare echitabilă a fondurilor.

 

„S-a depăşit orice măsură!“

 

Unul dintre nemulţumiţi, primarul oraşului Rovinari şi unul dintre liderii Organizaţiei Judeţene a PD-L Gorj, a declarat că aşteaptă în continuare ca guvernul să aloce fonduri tuturor primăriilor, fără discriminare: „De când PD-L a ieşit de la guvernare, aşa s-a întâmplat mereu, dar parcă acum s-a depăşit orice măsură! Oricine se uită pe lista cu judeţul Gorj vede foarte clar că lipsesc tocmai primăriile PD-L. Eu nu sunt de mult în politică, dar aşa ceva nu am mai văzut. Nici un guvern de până acum nu a procedat precum cel actual. Este un comportament regretabil şi lipsit de fairplay. De patru ani e prevăzut prin ordonanţă de guvern să fie construită o sală polivalentă la Rovinari şi nu mi-au mai venit fondurile. Mai mult, am văzut că au fost repartizate săli de sport la Peştişani şi Turceni, iar eu aştept de atâţia ani! Şi ce o să facă primarii PSD şi PNL cu banii ăştia de cheltuieli curente şi de capital, că nu au proiecte? Cum o să-i cheltuiască? O să achite cu ei gazul, o să cumpere agrafe de birou, ce o să facă? Nouă ni se cere să facem proiecte, nu să dăm banii pe bomboane, iar acum se alocă fonduri ca picate din cer. Eu nu ştiu cum o să folosească, din punct de vedere legal, aceşti bani şi de ce au fost alocaţi tocmai acum. Dacă au primit restul, noi de ce nu am primit? Suntem de pe altă planetă?“, a afirmat primarul din Rovinari.

 

„Parcă nu am face şi noi parte din România“

 

Nu numai primarul din Rovinari se uită lung spre Bucureşti, ci şi ceilalţi edili lăsaţi fără bani. „E regretabil că se dau fonduri în funcţie de culoarea politică, aveam nevoie de bani pentru a reface infrastructura. Suntem totuşi la cinci kilometri de Târgu Jiu. Noi trăim în Cuba sau unde trăim? Trebuie să ne schimbăm partidul ca să fim şi noi băgaţi în seamă?“, a spus primarul din Dăneşti, Emilian Rusu.

La rândul său, edilul din Săuleşti, Constantin Drăghici, a declarat că nu înţelege ce s-a întâmplat şi cum a putut cineva să taie de pe listă anumite primării, folosind criteriul politic: „Nu-mi pot explica de ce nu ne-au dat şi nouă fonduri. Am proiecte europene, cheltuieli de decontat. Parcă nu am face şi noi parte din România!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS