16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTinerii poliţişti, instruiţi de medici

Tinerii poliţişti, instruiţi de medici

Elevii anului I din Centrul de Formare şi Perfecţionare a Agenţilor de Poliţie „Nicolae Golescu“ Slatina au fost instruiţi miercuri de cadrele medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă în vederea acordării primului ajutor.
„Pentru că în pregătirea elevilor noştri este inclus şi un modul de acordare a primului ajutor prespitalicesc, şefa Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă, doctor Alina Chiriac, însoţită de cadre medicale ale acestui compartiment, le-a prezentat diverse tehnici de acordare a primului ajutor. Cei din anul I au fost încântaţi să participe direct la simulare, exersând pe manechinul electronic pus la dispoziţie de reprezentanţii Spitalului Judeţean“, a spus comisarul Mariana Tudor, purtătoarea de cuvânt a Şcolii de Poliţie.
Viitorilor poliţişti li s-a explicat atât teoretic, cât şi practic cum trebuie să facă manevrele de resuscitare a victimelor. Acţiunea a fost posibilă graţie unui protocol de colaborare între cele două instituţii, informaţiile primite de elevii Şcolii de Poliţie fiind furnizate de specialişti în domeniul medical.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS