16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFraudă de peste 350.000 de lei

Fraudă de peste 350.000 de lei

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au destructurat un grup infracţional specializat în fraudarea societăţilor comerciale prin emitere de file cec şi bilete la ordin pentru care nu aveau disponibil în cont.
Ca urmare a probatoriului administrat, poliţiştii au dispus miercuri, 15 octombrie, reţinerea a trei bărbaţi: Ion G., de 34 de ani, din comuna Brăhăşeşti, judeţul Galaţi, Constantin T., de 34 de ani, din comuna Negomir, judeţul Gorj, şi Monel L., de 41 de ani, din comuna Baia de Fier, judeţul Gorj.
Cei trei sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, din probele administrate de poliţişti rezultând că prin folosire de nume şi calităţi mincinoase au achiziţionat mărfuri de la mai mulţi agenţi economici din ţară, pentru plata cărora au emis file cec şi bilete la ordin fără să aibă disponibil în cont.
Prejudiciul cauzat acestor societăţi depăşeşte 350.000 de lei. Ieri, suspecţii au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.
Cercetările continuă, pentru a se stabili întreaga activitate infracţională, precum şi pentru identificarea altor participanţi la comiterea faptelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS