11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCe primăriţă sunt, mă cheamă Fulga!

Ce primăriţă sunt, mă cheamă Fulga!

Stăpâna pământurilor din Şimnicu de Sus, primăriţa Jana Fulga, a pierdut ieri prima bătălie cu consiliul local.  Şedinţa CL în care dorea să dea lovitura de palat şi să propună schimbarea viceprimarului Valentin Bulumaci a fost suspendată de consilierii locali.

După ce i-a ieşit figura cu terenurile de la Staţiunea de cercetare agricolă Şimnic, reuşind în numai trei zile să ia titlurile de proprietate pentru 255,34 ha, primăriţa cu nume atât de celebru, Fulga, a crezut că s-a lansat pe orbita marilor combinaţii politice şi că va putea să facă şi să desfacă tot ce vor muşchii ei, măcar în comună. Aşa că s-a pus pe urzit. Cum îi stătea în gât viceprimarul Bulumaci, care are altă culoare politică decât Domnia sa, s-a gândit să-şi planteze în funcţie un coleg de partid. Mizând pe cuvântul unui important sforar din consiliul judeţean, care are interese electorale la viitoarele alegeri parlamentare şi care-i promisese sprijinul consilierilor partidului său, s-a hotărât să dea lovitura de palat taman în şedinţa de consiliu de ieri, în care trebuia votată rectificarea bugetară. Pentru că şedinţa a fost anunţată ca fiind extraordinară, mare parte dintre consilieri s-au pregătit să voteze ceea ce era anunţat, rectificarea bugetară. Punctul doi al ordinii de zi era „diverse“, iar din perspectiva aceasta primăriţa urma să propună schimbarea vicelui. Pentru acest lucru avusese grijă să confecţioneze chiar şi buletinele de vot. Între timp, s-a dumirit că într-o şedinţă extraordinară nu ar fi putut cere schimbarea vicelui, dar nu a renunţat la idee.

Primăriţa vrea repede şi bine!

Crezând că-i duce de nas pe consilieri, a declarat înainte de începerea şedinţei că s-a schimbat modificarea şi nu mai este o şedinţă extraordinară, ci una ordinară. În aceasta din urmă, primăriţa ar fi putut să completeze ordinea de zi a şedinţei cu un nou punct, şi anume demiterea vicelui Bulumaci. Consilierii nu s-au lăsat intimidaţi de ieşirile primăriţei şi au ţinut morţiş să facă şedinţă extraordinară. Nici măcar prezenţa consilierului judeţean Ştefan Văduva nu i-a impresionat pe consilierii locali, care au susţinut cu tărie că ei participă la o şedinţă extraordinară, nu la una ordinară. Preşedintele de şedinţă, Constantin Staicu, fostul primar în legislatura trecută, a suspendat lucrările,  rămânând ca rectificarea bugetului să se facă în şedinţa ordinară din 23 octombrie. „Primăriţa a insistat cu furie să schimbe titulatura şedinţei din extraordinară în ordinară. Ea are voie să propună orice, dar de votat votăm noi, consilierii. Mie nu mi-a spus nimeni oficial că se doreşte schimbarea viceprimarului, dar neoficial a auzit toată lumea din primărie. Oricum, nu ar putea să-l demită pentru că sunt nişte etape care trebuie parcurse. Nu poţi să dai afară pe cineva numai pentru că nu-ţi convine culoarea lui politică. Noi, consilierii, nu avem alte interese decât cele ale comunei. Interesele obscure ar trebui să fie lăsate departe de Primăria Şimnic. Ei nu-i pasă că şi-a luat tot terenul dintr-un condei, iar sutele de amărâţi din comună au rămas cu ochii în soare! Niciodată nu a vrut să arate consilierilor anexele validate, motivând că nu este atribuţia noastră. Ne întreabă lumea în sat ce se mai face cu pământul lor şi noi nu putem să le spunem nimic“, a declarat Constantin Tănase, consilier local.
Stăpâna inelelor din Primăria Şimnic ar trebui să ştie că schimbarea din funcţie a unui viceprimar, cât şi sancţionarea altor funcţionari se fac la vedere, şi nu pe sub masă, cum s-a încercat de această dată! Deşi ocupă o funcţie publică şi are telefon de serviciu plătit din banii publici, primăriţa cu nume celebru a refuzat să discute cu redactorii Gazetei de Sud, spunând: „Din acest moment, nu mai am niciodată nici un minut liber să vorbesc cu Gazeta de Sud!“. Muuuuu… ce ocupată sunteţi!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII