8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAlarmă la Târgu Jiu: pericol de viitură

Alarmă la Târgu Jiu: pericol de viitură

Autorităţile locale au organizat un exerciţiu complex de alarmare publică, în cadrul căruia a fost simulată ruperea barajului de pe Jiu, din zona Pieţei Mari a municipiului Târgu Jiu.

Ieri, în jurul prânzului la Târgu Jiu a sunat alarma de dezastru. Târgujienii din zona Pieţei Mari au fost în pericol de a fi înghiţiţi de viitură. Pe malul Jiului s-au strâns reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, ai jandarmilor, ai Poliţiei Comunitare, ai Primăriei Târgu Jiu, dar şi cei de la Salvamont Gorj. Cele patru sirene din municipiu au sunat alarma şi oamenii legii au venit la faţa locului. Maşinile poliţiei, mai multe ambulanţe, autospeciale ale pompierilor şi ale Poliţiei Comunitare s-au prezentat în cel mai scurt timp pe malul Jiului. S-au format mai multe echipe de căutare, care au pornit să verifice dacă viitura a făcut victime. La un moment dat, pompierii au anunţat că în apă se află o persoană care are nevoie urgent de ajutor, iar coordonatorul acţiunii a anunţat imediat salvamontiştii gorjeni. Aceştia au intervenit prompt, cu o barcă pneumatică.

O persoană a fost salvată de la înec

Salvamontiştii, specializaţi în acţiuni de salvare şi echipaţi corespunzător, au reuşit să scoată victima din apele învolburate ale Jiului. „Am avut misiunea de a salva un om, care era în pericol de a se îneca. Scafandrul nostru a acţionat cu promptitudine şi s-a reuşit transportarea victimei la ambulanţa sosită la faţa locului. Nu am avut un timp impus în care să-l scoatem afară din apă, dar aceste acţiuni trebuie să se petreacă în cel mai scurt timp. Primează viaţa omului“, a precizat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont. Pompierii au mai „salvat“ din apele Jiului şi un animal domestic. De asemenea, participanţii la exerciţiul de simulare au construit un baraj din saci de nisip.

Exerciţiu complex

Autorităţile locale au organizat un exerciţiu complex de alarmare publică, în cadrul căruia a fost simulată ruperea barajului de pe Jiu, din zona Pieţei Mari a municipiului Târgu Jiu. Obiectivul a fost pregătirea, antrenarea, perfecţionarea şi verificarea capacităţii de conducere a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi a structurilor cu atribuţii în domeniul intervenţiei, în cazul unor situaţii deosebite. Înainte de începerea propriu-zisă a exerciţiului a avut loc o şedinţă a principalelor forţe implicate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS