Acasă Local A căzut în gol pe casa scării

A căzut în gol pe casa scării

O angajată a unei firme a ajuns ieri la spital, după ce a căzut în gol pe casa scării. Eugenia Cazacu, muncitoare la societatea BGP SRL, contractată să mansardeze un bloc din Craiova, a alunecat şi a căzut aproximativ cinci metri în gol prin locul lăsat pentru amenajarea scării către mansardă, la blocul B11 din cartierul craiovean George Enescu.

O locatară a auzit zgomot pe scară şi a ieşit să vadă ce s-a întâmplat.

„Am auzit o bufnitură şi, după ce am ieşit, am văzut pe scară un picior. Mi-am dat seama că a căzut cineva. Nu ştiam dacă e bărbat sau femeie“, a povestit Niculina Măceşeanu.

Aceasta a alertat o vecină, Aurelia Crăcea, care a sunat la apelul de urgenţă 112. Un echipaj SMURD s-a deplasat la faţa locului şi a transportat femeia rănită la spital pentru îngrijiri medicale. „Pacienta este în stare generală bună, conştientă, stabilă. Are multiple fracturi la nivel costal. I se vor face o serie de analize şi va rămâne sub observaţie medicală“, a declarat Mariana Trică, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Clinic Judeţean Craiova.

Potrivit lui Silviu Poenaru, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, ancheta în acest caz va fi efectuată de firma implicată, sub supravegherea unui inspector ITM. „E vorba de un accident de muncă soldat cu incapacitate temporară, iar cercetările se fac de către unitatea angajatoare.

La finalul acestora se va întocmi un dosar ce va trebui avizat de ITM“, a declarat Poenaru.

 

Exit mobile version