Acasă Local Proiectantul uituc amână canalizarea

Proiectantul uituc amână canalizarea

20 de familii de pe strada Fulger din Craioviţa Veche au fost lăsate de izbelişte de cel care a făcut proiectul la noua canalizare. Pentru că nu au fost prinse în proiect, muncitorii de la Hidroconstrucţia le-au ocolit. În hârtiile lor, cele câteva zeci de case nu există.

Lucrările pentru canalizare pe una dintre străduţele care pornesc din Brestei au demarat de la ambele capete, dar, când au ajuns la mijloc, muncitorii s-au oprit, lăsând vreo 20 de case fără mult aşteptata canalizare. Locuitorii au cerut socoteală celor care lucrau în zonă de ce nu au pus conductă şi în dreptul caselor lor, iar răspunsul a venit prompt: „Nu sunteţi prinşi în proiect“. Prin urmare, cei de la Hidroconstrucţia şi-au strâns utilajele şi s-au mutat, cam la o sută de metri distanţă pe aceeaşi stradă. „Lucrările de canalizare au fost făcute între începutul străzii Fulger şi până la intersecţia cu strada Nectarului, ţevile fiind legate la sfârşitul săptămânii trecute. Luni, toţi cei cu maşinile care lucrau la canalizare au plecat, spunând că nu au proiect pentru a lucra mai departe. Din câte ştim, se lucrează şi din capătul celălalt al străzii pentru aducerea conductei până la intersecţia cu Aleea II Fulger. De la intersecţia cu această alee şi strada Nectarului, strada noastră nu este prevăzută în proiect“, a spus Andreea Stancu.
Locuitorii de pe această arteră cred că proiectantul a făcut lucrarea din birou, nici nu s-a deplasat pe teren.

Primarul promite proiect

Pentru a lămuri situaţia, oamenii au întocmit liste cu familiile care locuiesc pe această porţiune de stradă, uitată de proiectant, şi au bătut la uşa primarului. „Am fost la domnul Solomon. Trebuie să lămurim ce s-a întâmplat. Dumnealui ne-a promis că va veni în cursul săptămânii, dar că ar fi bine să depunem o plângere pentru un nou proiect. Tot de la primar am aflat că nu suntem singurii în această situaţie. Se pare că şi în alte zone au fost astfel de porţiuni neprinse în proiectele de canalizare“, a povestit M. Butaru. Craiovenii de pe strada Fulger nu vor să piardă această şansă şi să continue să trăiască cu apa băltind în mijlocul drumului. Mai ales acum, când şi piatra cubică a fost scoasă, cu scopul de a se face săpături pentru reţeaua de canalizare. Autorităţile îl disculpă pe proiectant, dar promit să găsească rezolvarea acestui caz. „Proiectul de canalizare în Brestei beneficiază de fonduri europene ISPA şi a fost făcut în anul 2002. În acea perioadă probabil în zonă nu existau case sau erau prea puţine şi nu putem să dăm vina pe proiectant. În şase ani construcţiile s-au extins, iar oamenii nu au fost prinşi în proiect. Hidroconstrucţia a lucrat pe baza proiectului întocmit la acea vreme, dar, în urma sesizărilor, au primit însărcinarea de a găsi o soluţie şi pentru racordarea acestei porţiuni de stradă la reţeaua de canalizare“, a declarat Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova.
Marţi, pe porţiunea de stradă neprinsă în proiect se făceau măsurători, drept dovadă că primarul a dat de urgenţă temă constructorului. Ieri, edilul-şef era aşteptat pe strada Fulger.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version