12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjElevă dată cu capul de pereţi de un coleg

Elevă dată cu capul de pereţi de un coleg

O elevă de clasa a V-a din localitatea gorjeană Novaci a fost bătută de un coleg, care a dat-o cu capul de pereţi, provocându-i un traumatism cranio-cerebral. Părinţii fetei vor depune plângere la Parchet împotriva agresorului.

O elevă din clasa a V-a de la Şcoala Generală nr. 1 din Novaci a fost dată cu capul de perete. Incidentul s-a petrecut săptămâna trecută, pe holul unităţii de învăţământ. Micuţa a ajuns la spital după ce a fost agresată de un coleg de clasă, căruia îi pusese o poreclă. Băiatul s-a enervat şi a lovit-o pe fată, provocându-i un traumatism cranio-cerebral, eleva având nevoie de şapte zile de internare la Spitalul Judeţean Târgu Jiu.
Părinţii minorei au povestit ce s-a întâmplat. „Fata este cuminte. La şcoală o strigă colegii Găină, asta este porecla ei. Ea îi spune băiatului care a bătut-o Berbecuţ. De acolo a pornit cearta. Îi înţeleg, sunt copiii, dar să o dea cu capul de perete?! Are traumatism cranio-cerebral, a stat cu perfuzii câteva zile“, a spus Traian Ceauşescu, din Novaci.
Eleva a fost ieri-dimineaţă la Serviciul de Medicină Legală Gorj, pentru ca medicii să-i elibereze un certificat.
„Vom depune plângere la Parchet“, a spus tatăl micuţei. Părinţii vor face şi o sesizare la Inspectoratul Şcolar Gorj, pentru că sunt nemulţumiţi de faptul că reprezentanţii şcolii din Novaci nu au luat nici o măsură. „Directoarea mi-a spus că aşa sunt copiii, se mai bat!“, a adăugat Traian Ceauşescu.

Anchetă la Şcoala Generală nr. 1 din Novaci

În ciuda faptului că incidentul a avut loc săptămâna trecută, conducerea Şcolii Generale nr. 1 din Novaci nu a dispus nici o măsură disciplinară. „Noi am considerat că era un eveniment minor, o altercaţie între doi elevi. S-au poreclit reciproc şi băiatul, de altfel cuminte, s-a enervat şi a dat-o pe fată cu capul de un perete. Eleva nu şi-a pierdut cunoştinţa, dar a început să plângă. Au intrat la ora de matematică şi profesorul, văzând-o că plânge, a trimis doi elevi cu ea la spital. În urmă cu o zi, am aflat că, în urma loviturii pe care a primit-o, fata a fost internată şi problema s-a agravat. Am dispus o anchetă şi vom lua măsuri disciplinare. Media la purtare a băiatului va fi scăzută. Nu se pot lua alte măsuri. Nu poate fi exmatriculat“, a afirmat Elena Jianu, directoarea unităţii şcolare.

Părinţii, chemaţi la discuţii

Directoarea unităţii şcolare i-a chemat pe părinţii celor doi copii implicaţi în altercaţie la discuţii. „Am înţeles că trebuie plătită şi spitalizarea fetiţei. Ionelaş este un copil foarte cuminte, a fost prima lui ieşire de acest fel, a fost provocat. Adina nu pot să spun că este foarte cuminte, dar nici mari prostii nu a făcut. Nu este zi în care elevii să nu se împingă. Pe moment nu părea că fata are probleme grave de sănătate din cauza loviturii“, a declarat Elena Jianu.
Liviu Andrei, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a afirmat că nu ştie nimic de incident, însă va lua măsuri: „Nu am fost anunţat că s-a întâmplat ceva la şcoala din Novaci. O să mă interesez şi voi dispune începerea unei anchete, iar vinovaţii vor plăti. Voi vedea şi ce măsuri a luat conducerea unităţii şcolare, cum s-a implicat“.
Părinţii băiatului nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima un punct de vedere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII