12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProtest în faţa primăriei

Protest în faţa primăriei

Supăraţi că au rămas fără apă, 70 de familii din Orşova au ieşit în stradă şi au cerut socoteală primarului.

Scandal luni noapte în faţa Primăriei Orşova. Aproape 50 de persoane au protestat pentru că apa potabilă şi menajeră le-a fost sistată.
„Stăm aici de mai bine de două ore. Avem baie comună şi nu putem să stăm fără apă. Sunt  câţiva în bloc care au restanţe pe două, trei luni. Avem fiecare apometre, iar cei care consumă mai mult să plătească, nu să ne taie apa la toţi. Nu plecăm de aici până nu ne dă drumul la apă“, strigau oamenii.
Locatarii blocului respectiv nu şi-au mai plătit apa de aproape doi ani.
Oamenii dau vina pe furnizorul de apă, dar acesta spune că i-a păsuit destul şi i-a înştiinţat că-i va debranşa dacă nu-şi vor achita din datorie.
„Oamenii sunt supăraţi, însă ei sunt vinovaţi pentru că nu au plătit. Au o datorie de aproape 15.000 de lei care trebuia plătită la comun, lucru care nu s-a întâmplat. Pe 9 septembrie au fost somaţi că, dacă nu plătesc în termen de o săptămână, vor fi debranşaţi. A trecut o lună de atunci şi tot nu au plătit, fapt pentru care astăzi, în baza legii, am recurs la debranşarea apei potabile şi de canal. Respectăm contractul pe care l-am semnat cu asociaţia de proprietari“, a spus directoarea firmei Floricola, Valentina Voicu.
Speriat de eventuala izbucnire a unei epidemii, primarul Orşovei, Constantin Brăgaru, a anunţat reprezentanţii guvernului în teritoriu.
„Acolo poate izbucni un focar de infecţii. Eu am anunţat la judeţ despre ceea ce se întâmplă. Îi asigur pe oameni că voi încerca să rezolv situaţia cât mai repede“, a spus Constantin Brăgaru.
Protestele au continuat în stradă şi în faţa primăriei până ce administratorul firmei Floricola le-a promis familiilor că datoria acumulată în doi ani va fi ştearsă.
„Nu înţeleg de ce oamenii dau vina pe firmă şi pe mine pentru că nu eu sunt de vină. I-am înţeles şi am fost alături de ei doi ani, timp în care i-am înştiinţat să mai plătească din datorie, dar nu au vrut. Toate datoriile li se vor şterge“, a declarat patronul firmei de furnizare a apei Floricola, Constantin Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII