17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătaie pe funcţii la Ordinul Asistenţilor

Bătaie pe funcţii la Ordinul Asistenţilor

Asistenţii din judeţul Olt îşi aleg astăzi reprezentanţii în Consiliul Judeţean al Ordinului Asistenţilor şi Moaşelor din România.

 

OLT. Aproape 2.600 de asistenţi medicali din judeţul Olt sunt aşteptaţi astăzi, în şase puncte de votare, să-şi aleagă cei 19 reprezentanţi în Consiliul Judeţean al Ordinului Asistenţilor şi Moaşelor din România. După formarea consiliului se va demara procedura pentru desemnarea noului preşedinte, a vicepreşedinţilor şi secretarului. S-au depus în total 58 de candidaturi, număr foarte mare pentru un astfel de eveniment. Pentru a fi declarate valide, la alegeri trebuie să se prezinte două treimi din numărul total de asistenţi cu drept de vot înscrişi pe liste, în caz contrar organizându-se al doilea tur de scrutin.

Asistenţii sunt aşteptaţi în şase centre de votare, organizate astfel: la sediul OAMMR, din clădirea Policlinicii Vechi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, la Spitalul Municipal Caracal, la Spitalul Orăşenesc Balş, la Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti şi la Centrul de Sănătate Drăgăneşti. Intervalul orar în care se pot prezenta la vot membrii OAMMR este 8.00-20.00. Este greu de crezut că lucrurile se vor tranşa din primul tur, pentru că aproximativ 800 de asistenţi activează în cabinete medicale individuale din întreg judeţul şi acestora le va fi mai greu decât colegilor lor din spitale să se prezinte la alegeri.

La OAMMR, acestea se anunţă mult mai aprige decât precedentele şi decât cele derulate, spre exemplu, tot în acest an, la Uniunea Judeţeană SANITAS. Actualul preşedinte al OAMMR, as. Dan Duţan, îl are contracandidat pe as. Petre Staicu, iar actualul secretar, as. Adrian Buzatu, se va lupta pentru funcţie cu as. Maria Dosa.

Şi pentru cele două funcţii de vicepreşedinţi s-au înregistrat patru candidaturi, după cum a declarat preşedintele comisiei electorale constituite pentru aceste alegeri, as. Victor Sterescu. „Aceste alegeri sunt deosebit de importante, pentru că şi importanţa OAMMR a crescut constant în ultima vreme. Este organizaţia care eliberează autorizaţia de liberă practică, dar cu îndeplinirea anumitor condiţii, şi este forul care analizează activitatea asistentului medical, dispune sancţiuni de ordin profesional, poate retrage dreptul de a profesa, lucruri care astăzi se cunosc şi se apreciază mai mult decât altădată“, a mai spus Sterescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS