15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljenii ţin cu dinţii de pistoale

Doljenii ţin cu dinţii de pistoale

Aproximativ 1.700 de persoane figurează în evidenţele Biroului Arme, Explozibili şi Substanţe Toxice (AEST) din cadrul IPJ Dolj ca deţinători de puşti sau pistoale cu aer comprimat, bile de cauciuc sau pistoale cu gaze.

În urma schimbării legislaţiei în domeniu, care a impus condiţii mai aspre pentru deţinerea legală a armelor, posesorii de arme cu aer comprimat şi bile de cauciuc au fost nevoiţi să întocmească un dosar pentru a obţine permisul de armă de tip B. Dosarul trebuia să conţină, printre altele, un certificat de cazier judiciar „curat“, un aviz psihologic şi o fişă medicală, iar posesorii de arme din aceste două categorii au putut depune, până pe 19 septembrie, dosarele la biroul AEST. Trei din patru posesori de pistoale cu aer comprimat sau bile de cauciuc s-au încadrat în termen, având dreptul, potrivit legii, să iasă pe stradă înarmaţi.

Din 359 de deţinători de pistoale cu aer comprimat şi 783 de posesori de arme cu bile de cauciuc, 785 de doljeni au obţinut permisele de armă de tip B. Din totalul persoanelor care s-au înarmat legal „cu buletinul“, după vechile norme, 270 nu s-au prezentat la poliţie pentru a intra în legalitate.

„Cei care nu s-au prezentat în termenul prevăzut de lege au rămas doar cu dreptul de a deţine armele la domiciliu. Constituie infracţiune acest fapt şi se pedepseşte cu închisoarea o persoană care este depistată că poartă sau foloseşte arma în afara domiciliului“, a explicat comisar-şef Nelu Gruia, şeful AEST.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS