Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Grevă pentru echitate socială

GORJ. Funcţionarii publici gorjeni au făcut grevă ieri două ore, timp în care nu au lucrat cu publicul. Ecaterina Ciocoiu, liderul de sindicat al finanţiştilor afiliaţi la Alianţa Sed Lex, a declarat că nu doar cadrele didactice au lefurile mici, solicitând guvernului să acorde măriri salariale şi celorlalte categorii de bugetari. Greva de avertisment a avut loc între orele 8.30 şi 10.30. „Greva este pentru echitate socială. În acest interval nu au putut fi plătite impozite la Administraţia Financiară, iar la primărie nu s-au eliberat acte. Decizia sindicaliştilor a venit după ce negocierile cu ministrul privind creşterea lefurilor cu 50% au eşuat. Cerem majorarea salariilor cu 50% de la 1 ianuarie 2009, însă diferenţiat, în funcţie de veniturile actuale“, a precizat liderul sindical.

Mihaela FLOROIU

 

Dat în urmărire în Spania, reţinut de poliţiştii gorjeni

GORJ. Un bărbat urmărit general în Spania a fost reţinut joi de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj. Marian Cărămidă, de 31 de ani, din Rovinari, avea emis pe numele său un mandat european de arestare preventivă, de către autorităţile judiciare din Spania. Tânărul este acuzat de comiterea infracţiunilor de escrocherie, falsificarea monedei, falsificarea modalităţilor de plată şi participare într-o organizaţie criminală. Autorităţile judiciare spaniole au stabilit că, în cursul anului 2007, în timp ce se afla în oraşul Valencia, Marian Cărămidă a falsificat documente electronice de plată (carduri), la domiciliul său fiind găsite un aparat de citire şi înregistrare, carduri de credit falsificate şi documente de identitate false. Suspectul, ridicat din Rovinari, a fost încătuşat şi condus ieri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în vederea emiterii ordonanţei de reţinere şi a întocmirii documentaţiei de predare către autorităţile spaniole.

Eugen MĂRUŢĂ

 

Carne de pui confiscată

GORJ. Aproape două tone de carne de pui au fost confiscate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj. În urma unei acţiuni de control, poliţiştii l-au depistat pe Adrian Gârbea, de 24 de ani, din municipiul Craiova, reprezentant al unei societăţi comerciale, care transporta carne de pasăre fără a deţine documente de provenienţă. El a fost amendat cu 1.500 de lei, iar carnea a fost confiscată şi lăsată în custodie la o societate comercială autorizată.

Eugen MĂRUŢĂ

Cioban ucis de banda de cărbune

GORJ. Un cioban din Gorj a fost găsit mort sub o bandă de cărbune a Exploatării Miniere Cariere Rovinari. Ion Iosif, de 44 de ani, din Crasna, şi-a pierdut viaţa după ce a încercat să traverseze o bandă transportoare. Din cercetările poliţiştilor a rezultat că ciobanul, care lucra la o stână amplasată pe perimetrul Carierei Poiana, consumase băuturi alcoolice. Bărbatul plecase, în urmă cu două zile, la altă stână din apropiere, însă a fost surprins în momentul pornirii utilajului şi a fost lovit de mecanismul de funcţionare al benzii. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Judeţean Gorj, în vederea efectuării necropsiei şi a stabilirii cauzei exacte a morţii.

Eugen MĂRUŢĂ

Exit mobile version