22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPD-L Dolj şi-a stabilit candidaţii la parlamentare

PD-L Dolj şi-a stabilit candidaţii la parlamentare

Preşedintele PD-L Dolj, Radu Berceanu, a dezvăluit ieri candidaţii democrat-liberali pe colegiile uninominale din judeţ, despre care a precizat că au fost desemnaţi în urma unor sondaje de opinie.

 

După mai multe săptămâni în care la urechile presei şi adversarilor politici au ajuns speculaţii de tot felul, preşedintele PD-L Dolj, Radu Berceanu, a anunţat lista pedeliştilor care vor intra în competiţie pentru obţinerea unui mandat de deputat sau senator pe unul din colegiile uninominale din judeţ. Berceanu a declarat ieri pentru GdS că nominalizaţii au fost desemnaţi în urma unor sondaje de opinie efectuate în colegiile uninominale în care şi-au manifestat intenţia de a candida. Capul de afiş pentru colegiile senatoriale îl ţine, cum era de aşteptat, chiar Berceanu, care a precizat că va candida pe Colegiul 1 Senat Craiova Nord. Alături de Berceanu, se va bate pentru un mandat pe Craiova chirurgul Ion Georgescu, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie, care candidează la Senat pe colegiul Craiova Sud. De remarcat este faptul că adversarii profesorului Georgescu în cursa pentru Senat vor fi tot doi medici. Este vorba de directoarea Spitalului Judeţean, liberala Cristina Calangiu, şi de chirurgul Irinel Popescu, care va candida din partea Alianţei PSD-PC. În legătură cu candidatura lui Georgescu, Berceanu a precizat că deocamdată aceasta este una cu „asterix“. „Am vorbit cu domnul profesor de dimineaţă (ieri-dimineaţă-n.r.) şi mi-a spus că are o problemă personală şi nu e sigur că va candida“, a spus Berceanu. Pe colegiul patru Cetate-Filiaşi va candida controversatul consilier judeţean Constantin Iancu împotriva lui Florea Crânguş din partea PSD şi a lui Mario Oprea din partea PNL. În colegiul trei Filiaşi-Cetate va candida din partea PD-L fostul director al Societăţii de Drumuri din subordinea Consiliului Judeţean, Eugen Georgescu. Pe colegiul cinci, acolo unde candidează preşedintele PSD Mircea Geoană, PD-L îl aruncă în luptă pe fostul prefect de Dolj, Nicolae Giugea.

 

Medici, consilieri judeţeni şi un primar, pe lista PD-L-ului

 

La Camera Deputaţilor, pentru cele patru mandate disputate în Craiova vor intra în competiţie Mihai Surpăţeanu, şeful Clinicii Buco-Maxilo-Facială din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, care va candida pe colegiul 1 Craioviţa, avându-i contracandidaţi pe Corneliu Stroe de la PNL şi Virgil Popescu de la PSD, actual consilier al preşedintelui Senatului, Nicolae Văcăroiu. Pe colegiul doi va intra în competiţie fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Constantin Dascălu, în timp ce pe colegiul trei se va bate fosta şefă a Inspectoratului Şcolar, Diana Buşoi, actual deputat. Pe Colegiul patru aspiră la un loc de deputat din partea PD-L consilierul judeţean Ionel Pană, fost director la Electrica. Tot un consilier judeţean se bate şi pentru mandatul pe colegiul cinci Filiaşi, pedelista Ileana Şerban fiind la concurenţă cu secretarul general al PSD, Petre Petrescu. Pe colegiul şase, care include comuna Cetate, va concura din partea PD-L directorul Direcţiei Agricole, Cornel Popa, acesta avându-l adversar în competiţie pe deputatul PSD Claudiu Manda. Pe colegiul şapte Calafat va concura directorul Spitalului din Calafat Stelian Voinea, fost consilier judeţean venit de la PSD în mandatul trecut. Secretarul general al PD-L, senatorul Gelu Vişan, a fost desemnat să candideze pe colegiul opt, care include municipiul Băileşti, şi va intra în luptă împotriva ministrului delegat pentru relaţia cu parlamentul Mihai Voicu, vicepreşedintele PNL la nivel naţional. Pe colegiul nouă Calafat va candida primarul comunei Călăraşi, Vergică Şovăilă, localitatea condusă de edil făcând parte din acest colegiu uninominal. Pe colegiul zece Dăbuleni pedeliştii îl aruncă în luptă pe fostul director al Direcţiei Apelor Jiu, actualul consilier judeţean Ştefan Stoica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII