16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMamă-elevă, reprimită de familie

Mamă-elevă, reprimită de familie

O fată de 18 ani, elevă la un liceu din Târgu Jiu, care a stat internată la Centrul Maternal din localitate două luni, a fost reprimită în sânul familiei.

GORJ. O elevă de la un colegiu din Târgu Jiu a adus pe lume, în urmă cu câteva luni, o fetiţă. Iniţial, potrivit lui Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu Jiu, mama elevei nu a mai vrut să o primească acasă, pentru că născuse.

„Mama fetei nu a vrut să o primească acasă pentru că îi era ruşine. La noi, la români, încă există ideea că este ruşinos să naşti, nefiind căsătorită. Dar oamenii nu se prea gândesc la faptul că este păcat să avortezi. Eleva a născut o fetiţă la un spital din Hunedoara, apoi s-a internat la noi. După două luni, în care mama ei a venit să o viziteze, lucrurile s-au îmbunătăţit. Am vorbit cu mama elevei şi am reuşit să o facem să înţeleagă că a da viaţă unui copil este o minune şi că este păcat ca micuţa să crească departe de mamă“, a spus, directorul Centrului Maternal, Gheorghe Milosteanu.

 

Eleva a vrut să-şi continue şcoala

 

În ciuda faptului că a devenit mamă, fata a vrut să-şi continue studiile. În perioada în care a fost internată la Centrul Maternal, eleva a mers la şcoală pentru a nu acumula foarte multe absenţe.

„Este de admirat dorinţa ei de a-şi termina şcoala. Se vede că este o fată ambiţioasă, care vrea să-şi construiască un viitor, în care este inclusă şi fiica ei. Eleva a devenit mamă la doar 18 ani. Acum, ea va locui împreună cu mama şi bunica sa, iar fiica elevei va avea parte de dragoste şi îngrijire. Este îmbucurător faptul că de mai bine de doi ani, în judeţul Gorj nu au mai fost înregistrate abandonuri ale nou-născuţilor. Avem asistente maternale care discută cu gravidele, le conving să vină la noi. Avem psihologi care le consiliază, lucruri ce contează foarte mult pentru o tânără care se confruntă cu aducerea pe lume a unui copil. Este o mare responsabilitate să nu renunţi la cel căruia îi dai viaţă. Am avut foarte multe minore care au venit aici şi care ori şi-au dat copiii spre adopţie ori îi cresc alături de familie“, a spus Gheorghe Milosteanu. În prezent, la Centrul Maternal din Târgu Jiu sunt internate şapte mame cu zece copii şi trei femei însărcinate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU