14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectori, la final de mandat

Directori, la final de mandat

Peste 50 de posturi de directori şi directori adjuncţi vor fi scoase la concurs în şcolile doljene cu câteva săptămâni înainte de alegeri. Dacă unii sunt la final de mandat, alţii au fost numiţi cu detaşare pe posturile rămase libere din diferite motive. Cu toţii însă va trebui să demonstreze în zilele de examen cât de buni manageri sunt şi ce planuri au pentru şcoala pe care o vor conduce.

„În perioada 27-31 octombrie, se fac înscrierile, iar între 13 şi 20 noiembrie vor avea loc concursurile pentru ocuparea posturilor de director şi director adjunct. În total sunt 38 de posturi de director plin şi 26 de director adjunct“, a explicat Luminiţa Popescu, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.

Printre managerii aflaţi la final de mandat se află şi Mircea Năstase, directorul Colegiului Naţional „Carol I“ din Craiova, şi Zamfirică Petrescu, directorul CN „Fraţii Buzeşti“. CN „Carol I“, Liceul Teoretic „Tudor Arghezi“ şi Grupul Şcolar „Horia Vintilă“ din Segarcea vor avea noi directori adjuncţi.

Posturi libere sunt şi la ISJ Dolj, care are nevoie de un inspector pe imagine şi unul pentru minorităţi, funcţiile fiind ocupate în prezent de inspectori numiţi prin detaşare. Postul de inspector de minorităţi este scos periodic la concurs şi de fiecare dată este ocupat prin detaşare de Lucian Cherata, care, deşi are pregătirea necesară, nu va reuşi niciodată să îndeplinească o condiţie pentru a participa la concurs, nefăcând parte dintr-o minoritate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS