16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCursuri de calificare pentru şomeri

Cursuri de calificare pentru şomeri

GORJ. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a organizat anul acesta 63 de cursuri de calificare, la care s-au înscris 1.281 de persoane. Potrivit Mariei Modrea, purtătoarea de cuvânt a AJOFM Gorj, până în prezent au fost finalizate 54 de cursuri şi au absolvit 1.020 de cursanţi, dintre care 854 de şomeri şi 108 deţinuţi. Dintre şomerii absolvenţi şi-au găsit un serviciu 471. În prezent se află în derulare 20 de cursuri, la care participă 417 oameni. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înscrise la cursurile de formare profesională organizate de AJOFM, beneficiază de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire.

Şomerii pot participa la programe de formare profesională, care să le asigure creşterea şi diversificarea competenţelor profesionale, în scopul mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii.

Cursurile se organizează ţinându-se seama de cerinţele de moment şi de perspectivă ale pieţei muncii. Ele sunt gratuite pentru: şomeri indemnizaţi sau neindemnizaţi; cei care nu au putut ocupa un loc de muncă după absolvirea unei instituţii de învăţământ sau după satisfacerea stagiului militar; cei care nu au putut ocupa un loc de muncă după eliberarea din detenţie; persoanele care desfăşoară activităţi în mediul rural şi nu realizează venituri lunare sau realizează venituri lunare mai mici decât salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi care sunt înregistrate la AJOFM.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS