10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞase răniţi într-un accident rutier

Şase răniţi într-un accident rutier

Şase persoane, printre care şi un băieţel de trei ani, au ajuns la spital, după ce autoturismele în care se aflau s-au ciocnit violent la intrarea în Balş. Poliţiştii spun că accidentul a fost provocat de unul dintre conducătorii auto, care nu s-a asigurat la o depăşire şi a intrat pe contrasens.

 

Ionel Constantin, de 20 de ani, din Craiova, se deplasa la Slatina ieri-dimineaţă la volanul unui autoturism Opel Vectra, înmatriculat în Bulgaria. Tânărul era în maşină cu Cristian George Vereanu, Raluca Diana Mătuşa şi fiul acesteia, de trei ani, toţi din Craiova.

Între Balş şi comuna Bobiceşti, aproape de intersecţie, Ionel Constantin a încercat să depăşească un autotractor cu remorcă. Nu s-a asigurat înainte de efectuarea manevrei şi a intrat în coliziune cu un Aro, condus regulamentar din sens opus de Mihai Niţă, din Morunglav.

Impactul dintre cele două autoturisme a fost violent, iar Opelul a ajuns în şanţul de pe marginea stângă a drumului. Şoferul Opelului şi cinci pasageri din ambele maşini au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul din Balş.

„La spital au fost aduse şase persoane, victime ale unui accident rutier. Patru dintre acestea au fost transferate la Spitalul de Urgenţă din Craiova, iar celelalte două au rămas la Balş. Victimele prezentau diferite traumatisme“, a spus medicul de gardă de la Urgenţe, Marcel Întorcaciu.

Şoferul vinovat, cercetat penal

 

Cazul a fost preluat de un echipaj de la Poliţia Balş. Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că vinovat de producerea accidentului se face Ionel Constantin din Craiova.

„Accidentul a fost provocat de conducătorul Opelului, care nu s-a asigurat în momentul în care s-a angajat în depăşirea unui autotractor cu remorcă. A pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un Aro, care circula regulamentar. În cauză i-a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, fiindu-i reţinut şi permisul de conducere pentru două luni. Nici unul dintre conducătorii auto nu se afla sub influenţa alcoolului“, a declarat agentul-şef Dorel Atanasiu, din cadrul Poliţiei Balş.

Evenimentul rutier a paralizat traficul în oraşul Balş. Mai bine de o oră, circulaţia s-a desfăşurat pe un singur sens. Coloanele de maşini s-au întins pe o distanţă de câţiva kilometri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII