14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalParcarea supraetajată, abandonată din nou

Parcarea supraetajată, abandonată din nou

Parcarea supraetajată care este construită în imediata vecinătate a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost din nou abandonată de constructor. De data aceasta, primăria, care a comandat lucrarea, s-a hotărât să renunţe la contractul cu firma Draglina Oltmec din Craiova, pe motiv că nu lucrează într-un ritm susţinut. „Vom rezilia contractul şi vom iniţia o nouă licitaţie“, le-a spus marţi managerul public Minel Prina consilierilor prezenţi în şedinţa ordinară de consiliu local.
Hotărârea de a nu prelungi contractul, care a expirat, cu firma craioveană duce la avansarea unui nou termen de finalizare a parcării. Având în vedere procedura destul de anevoioasă de adjudecare a unei licitaţii, foarte probabil lucrările vor fi reluate anul viitor. Parcarea, pe care firma de construcţii amintită s-a angajat să o construiască pentru 4,1 milioane de lei, fără TVA, trebuia finalizată la începutul lunii mai. Numai că în teren au apărut mai multe probleme, furnizorii de utilităţi anunţând că au în zonă reţele în subteran, care trebuie identificate pentru a nu se construi pe terenul de deasupra. Următorul termen avansat era sfârşitul lunii iulie. Şi acesta a trecut, fără să se întâmple mare lucru. „Le-am trimis notificări că nu se încadrează în graficul de lucrări, dar probabil că nu le-au luat în serios. Acum, prin reziliere, n-o să ne mai acuze nimeni că am avea cine ştie ce înţelegeri cu firma“, a declarat Minel Prina.
De asemenea, se va cerceta dacă s-a lucrat în antrepriză, deşi constructorul nu a anunţat o astfel de înţelegere beneficiarului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS