10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLovit mortal de o autoutilitară

Lovit mortal de o autoutilitară

Un bărbat din Scorniceşti a decedat marţi seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina, după ce a ost accidentat de o autoutilitară. Tragedia s-a produs pe DJ 403C, în satul Mărgineni-Slobozia din Scorniceşti, în jurul orei 18.30.
Vasile Prioteasa, de 55 de ani, mergea pe marginea drumului şi se îndrepta spre Jitaru. La un moment dat, a încercat să traverseze strada şi a fost accidentat de o autoutilitară Aro, care se deplasa regulamentar, condusă de Ion Ilinca, de 41 de ani, din Băileşti, judeţul Argeş.
Martorii au spus că şoferul autoutilitarei avea viteză şi a încercat să evite bărbatul care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis, însă nu a mai putut face nimic. Vasile Prioteasa a fost acroşat cu partea dreaptă a maşinii şi a fost proiectat în afara părţii carosabile. În urma impactului, autoturismul s-a răsturnat în şanţ. La faţa locului s-au deplasat un echipaj al Poliţiei Scorniceşti şi o maşină a Serviciului de Ambulanţă, care a preluat victima.
„Conducătorul autoutilitarei cu numărul de înmatriculare AG-67-WET se deplasa pe ruta Potcoava-Jitaru. Pe raza localităţii Mărgineni-Slobozia a accidentat un pieton care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure“, a declarat agentul-şef principal Ionel Anton, din cadrul Poliţiei Scorniceşti.
Victima accidentului a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul SJU. „Bărbatul a ajuns la noi în jurul orei 19.00 în stop respirator. El a fost diagnosticat cu traumatism hemitorace stâng şi multiple fracturi. 20 de minute i-au fost făcute manevre de resuscitare, dar nu a mai avut nici o şansă“, a declarat purtătoarea de cuvânt a SJU, Cristina Bontescu.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar de urmărire penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS