16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBraun junior, dragoste cu foc... de armă

Braun junior, dragoste cu foc… de armă

Telenovela cu năbădăi dintre Andrei Braun şi Mihaela Roibu, tânăra a cărei familie a fost ameninţată că va fi distrusă, se aprinde. Braun Jr., fiul directorului adjunct de la Direcţia pentru Sport Dolj, a trecut de la sms-uri în care ameninţa cu moartea la împuşcături, victimă căzându-i tatăl fostei sale iubite.

 

El, tânăr patron de bar. Ea, preparator la Universitatea din Craiova. S-au iubit ani la rând, dar astă-vară lanţul de iubire s-a rupt. El nu a înţeles şi a început să trimită mesaje de ameninţare familiei Mihaelei, rudelor şi prietenilor. Speriat, tatăl ei a făcut plângeri la poliţie, dar ancheta a durat. Văzând că nu păţeşte nimic, Andrei Braun a trecut la fapte. Le-a tăiat cauciucurile de la maşini, a dat cu sticle după ei,
i-a urmărit pas cu pas şi apoi le trimitea mesaje pe telefon, spunând că îi va termina. Mihai Roibu, tatăl fetei, a fost ţinta predilectă a junelui părăsit. „Am făcut mai multe plângeri penale la poliţie, dar, în afară de declaraţii, cei de acolo nu au luat nici o măsură. Probabil aşteaptă să se întâmple ceva mai rău, să ne dea în cap, să ne omoare“, se plângea în urmă cu o lună Roibu. Parcă a avut gura aurită.

Inevitabilul s-a întâmplat pe 2 octombrie, în jurul orei 16.00, pe bulevardul Carol. Tatăl Mihaelei a fost împuşcat cu un pistol cu aer comprimat de Andrei Braun, în timp ce cobora din maşină la o vulcanizare din zonă. „Am simţit doar că m-a lovit ceva în umăr. Am mers apoi la spital şi am scos certificat medico-legal. Dacă nici în această situaţie, poliţia nu ia vreo măsură, eu nu ştiu ce să mai fac“, a declarat acesta.

 

„Parcă l-am văzut pe dracu’“

 

Poliţiştii de la Secţia 4 sunt hotărâţi să facă dreptate în acest caz, dar spun că legea nu le permite să-l aresteze pe tânărul pistolar. „Problema este a legii:
să-l cercetăm în stare de libertate. Ca părinte şi ca poliţist mi-aş dori să-l arestez acum, dar nu avem cum. Mi-am pierdut zile şi nopţi discutând cu Andrei, dar degeaba“, a declarat subcomisar de poliţie, adjunctul şefului Secţiei 4, Silvian Modrângă. Acesta a precizat că din probele administrate a reieşit că Andrei Braun nu avea permis pentru arma cu care a tras.

„Împotriva lui Andrei Braun s-a început urmărirea penală pentru lovire sau alte violenţe, ameninţare, distrugere, precum şi pentru deţinere şi folosire în mod ilegal a unei arme neletale. Avem probe fizice, ştiinţifice şi martori“, a spus Modrângă. În ciuda pomelnicului de acuze, Braun Jr. ar putea scăpa doar cu amendă penală. Majoritatea infracţiunilor pentru care este cercetat sunt pedepsite cu închisoare între trei luni şi trei ani sau cu amendă. Singura infracţiune care l-ar putea arunca direct după gratii este folosirea în mod ilegal a unei arme neletale, care se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani. Nici în acest caz poliţiştii nu sunt siguri că ar obţine condamnarea lui, deoarece, înainte de a fi trimis în judecată, Andrei Braun trebuie expertizat de o comisie medicală pentru a stabili dacă are discernământ. În cazul în care se constată că nu are, atunci poate fi internat în spital pentru tratament sau la domiciliu. Andrei Braun şi-a recunoscut fapta, dar a precizat că nu s-a putut stăpâni. „E o problemă care mă depăşeşte şi pe mine. Treceam şi eu pe Gării (bulevardul Carol – n.r.), l-am văzut şi parcă am văzut pe dracu’. Acum regret ce am făcut, dar o iubesc pe Mihaela şi, în plus, tatăl ei are să-mi dea un miliard de lei vechi. Am tras pentru că şi alţi prieteni de-ai mei au procedat la fel“, a spus Braun Jr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII