17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal1,8 milioane de euro pentru controlul bolilor la animale

1,8 milioane de euro pentru controlul bolilor la animale

Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) vrea să cumpere echipamente pentru prevenirea, diagnosticul şi controlul bolilor la animale, cu aproape 1,8 milioane de euro, pentru conformarea la normele europene, o parte a investiţiei fiind făcută cu bani comunitari, potrivit unui anunţ publicat săptămâna trecută.

Conform anunţului postat pe sistemul electronic de achiziţii publice, MEF va organiza pe 13 noiembrie o licitaţie pentru achiziţionarea de echipamente pentru epidemiologie, supravegherea, prevenirea şi controlul bolilor transmisibile la animale şi al zoonozelor, eco-toxicologie, detecţia OMG (organisme modificate genetic) şi genotipizarea raselor la ovine.

Pentru primul lot care se referă la echipamente necesare pentru îmbunătăţirea capacităţii de detecţie a organismelor modificate genetic, suma maximă alocată este de 993.000 de euro fără TVA, iar pentru cel de-al doilea – sistem automat pentru monitorizarea antibiorezistenţei cu soft dedicat pentru analiza şi arhivarea datelor – valoarea maximă alocată este de 806.000 de euro fără TVA.

Finanţarea contractului este asigurată din fonduri Phare şi cofinanţare naţională. Beneficiari vor fi Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală şi Direcţiile Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din fiecare judeţ.

Firma câştigătoare va fi declarată cea care va solicita preţul cel mai scăzut.

Durata contractului este de şase luni de la data adjudecării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS