15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBelea pe capul romilor

Belea pe capul romilor

Unii romi din Strehaia care au „uitat“ să-şi plătească taxele şi impozitele de sute de mii de lei către primărie au avut parte în ultimele dimineţi de surprize neplăcute. Palatele lor au fost luate cu asalt de echipaje mixte formate din inspectori fiscali şi angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi. Din totalul de 1,9 milioane de lei, cât are Primăria Strehaia de recuperat pe taxe şi impozite, romii sunt campionii datoriilor, cu aproximativ 1,2 milioane de lei.

Dovada că sunt rău-platnici o reprezintă acţiunile din ultimele zile ale executorilor, care au plecat să încaseze 60.000 de lei şi
s-au întors doar cu 2.000 de lei. Luaţi din somn, romii au aflat că în baza hotărârilor judecătoreşti li se va pune sechestru pe bunuri mobile şi imobile dacă nu-şi plătesc datoriile către primărie. Acţiunea vizează recuperarea a 60.000 de lei de la şase debitori de etnie romă cu datorii mai vechi de trei ani. În loc de bani, executorii care au intrat în curtea romilor au primit înjurături şi ameninţări.

Viceprimarul din Strehaia, Ilie Gonciulea, a declarat că dacă romii respectivi nu vor veni cu banii în 15 zile, bunurile puse sub sechestru vor fi vândute la licitaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII