13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Un cal, client fidel al unui bar din Anglia

Peggy, un cal de curse de 12 de ani, este unul dintre clienţii fideli ai unui bar din localitatea Jarrow, din nordul Angliei. După cum informează site-ul ananova.com, Peggy a intrat pentru prima dată în localul Alexandra Hotel atunci când stăpânul ei, Pete Dolan, de 62 de ani, nu a priponit-o bine în faţa barului unde s-a oprit să bea o bere. Nu după mult timp, iapa a descoperit că îi plac în mod deosebit biterul John Smith şi chipsurile, pe care le consumă cot la cot cu ceilalţi clienţi ai localului. Acum însă, din păcate pentru Peggy, barul a fost cumpărat de Jackie Gray, care, după ce l-a redecorat, a hotărât că nu vrea să mai vadă nici un cal în local. „Deşi recunosc că este mai curată decât unii dintre clienţii mei, a trebuit să pun piciorul în prag“, a explicat noua proprietară a barului. De acum încolo, Peggy va trebui să se mulţumească să-şi privească de afară stăpânul când intră la Alexandra Hotel să bea o halbă de bere.

Delfinii dintr-un parc acvatic japonez ţin cură de slăbire

În Japonia, problema obezităţii afectează şi regnul animal. După cum informează site-ul cyberpresse.ca, îngrijitorii dintr-un parc acvatic din vestul ţării a luat decizia de a pune delfinii la regim, din cauza faptului că performanţele acrobatice ale acestora lasă de dorit. „În ultimul timp, animalele de la acvariu s-au cam îngrăşat“, a declarat un angajat al parcului „Lumea marină“ din localitatea Kinosaki.

Spectatorii care au venit să admire salturile graţioase ale delfinilor au constatat dezamăgiţi că mamiferele marine nu mai sar la fel de sus ca în alte dăţi. „Vă rugăm totuşi să fiţi indulgenţi cu ei, pentru că fac eforturi serioase să slăbească“, i-au îndemnat îngrijitorii pe cei veniţi să vadă spectacolul. Se pare că problema este legată de alimentaţie. Delfinii sunt hrăniţi cu macrou, un peşte preferat şi de japonezi nu doar pentru gustul său deosebit, ci şi pentru conţinutul de grăsime. „Încercăm să-i ajutăm să revină la greutatea iniţială, servindu-le mai puţin macrou şi compensând cu alte tipuri de peşte, cu carnea mai puţin grasă“, au explicat îngrijitorii. Parcul acvatic de la Kinosaki propune spectacole cu delfini, foci şi alte animale marine.

Îşi plăteşte amenda tricotând pulovere

O bunicuţă de 89 de ani acuzată de vandalism a fost condamnată să tricoteze pulovere pentru „victimele“ sale. După cum informează site-ul ananova.com, Heidi Kohl, din localitatea Rockenhausen, Germania, a fost arestată după ce a tăiat roţile mai multor autovehicule parcate pe strada sa. Bătrâna a explicat că aici erau parcate atât de mult maşini, încât nu se mai putea traversa în siguranţă pe niciunde, aşa că a hotărât să ia măsuri. A tăiat cauciucurile de la câteva zeci de autoturisme, sperând că astfel şoferii vor evita să parcheze în zona respectivă. Spre ghinionul ei, Poliţia Rutieră i-a dat de urmă, după ce proprietarul uneia dintre maşinile vandalizate a văzut-o comiţând infracţiunea. Bunicuţa a primit o amendă, însă, pentru că nu avea bani să o achite, s-a oferit să tricoteze pulovere pentru „victimele“ ei. „Când va termina de tricotat pulovere pentru toată lumea, atunci, din punctul nostru de vedere, problema va fi rezolvată“, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS