22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPian de 110.000 de euro, inaugurat de Dan Grigore

Pian de 110.000 de euro, inaugurat de Dan Grigore

Filarmonica „Oltenia“ Craiova deschide mâine stagiunea 2008-2009 cu un concert vocal-simfonic extraordinar. Îşi dau concursul pianiştii Dan Grigore şi Mihai Ungureanu, actriţa Medeea Marinescu de la Teatrul Naţional Bucureşti, Orchestra Simfonică şi Corala Academică ale Filarmonicii „Oltenia“, sub bagheta maestrului Octav Calleya (Spania), care serbează cu acest prilej 40 de ani de la debutul ca dirijor.
În program: Enescu – Preludiu la unison şi Final din Suita I, Saint-Saens: „Carnavalul animalelor“ pentru două piane şi orchestră, Emil Cossetto: „Rapsodia del Cante Jondo“ pentru cor, recitator, tenor solo şi orchestră (primă audiţie).
Într-o conferinţă de presă susţinută ieri, directorul filarmonicii, pianistul Mihai Ungureanu, a vorbit despre pregătirile pentru Festivalul „Craiova Muzicală“, dar şi despre concertul de mâine, când maestrul Dan Grigore va inaugura noul pian Steinway achiziţionat de instituţia craioveană. Costurile acestuia, aproximativ 110.000 de euro, au fost suportate de Primăria Craiova, pianul fiind adus cu un camion pregătit special de la Hamburg, unde se află fabrica Steinway&Sons pentru Europa.
„Ne bucurăm că maestrul Dan Grigore va face inaugurarea acestui pian şi că avem un astfel de instrument la Craiova. Asta ne va permite să invităm, pe viitor, pianişti de renume, publicul meloman având numai de câştigat“, a mai spus Mihai Ungureanu.
Durata de viaţă a unui astfel de instrument poate ajunge la 50 de ani. Vechile piane ale filarmonicii craiovene datau din anii ’70, cu excepţia unui Yamaha, primit ca donaţie în 1994, dar care deja dădea semne de uzură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII