17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Bilanţ pozitiv

Craiovenii nu vor plăti în această iarnă mai mulţi bani pentru căldură, a dat asigurări primarul Antonie Solomon.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a simţit nevoia să dea raportul populaţiei urbei pe care o conduce, prezentând într-o conferinţă de presă stadiul obiectivelor de investiţii care s-au derulat sau care sunt în lucru. Totodată, i-a asigurat pe concetăţenii săi că nu vor plăti mai mulţi bani pentru căldura furnizată în iarnă, chiar dacă preţul gigacaloriei va fi mai mare, deoarece diferenţa va fi subvenţionată. Cea mai mare lucrare de reabilitare a unei străzi, bulevardul Nicolae Titulescu, a costat 14.871.126 de lei şi a fost finalizată. Reţelele de alimentare cu apă din cartierele Drumul Apelor şi Plaiul Vulcăneşti, lucrare care a fost contractată pentru 1.168.834 de lei şi care a avut termen de finalizare la sfârşitul lunii trecute nu a fost terminată, aceeaşi soartă având-o şi celelalte două reţele de la Făcăi, etapa l (PT plus execuţie) şi cea de la Popoveni. Sensurile giratorii au fost toate executate, rămânând pentru pentru anul viitor finalizarea fântânii arteziene din Grădina Mihai Bravu.

 

Internet gratis

 

Transportul în comun urban se pare că se va îmbunătăţi, dacă avem în vedere că primarul a promis că în cel mai scurt timp vor ajunge în oraş 17 autobuze noi tip MAN, care au costat fiecare 660.000 de lei şi care au o capacitate de 100 de locuri. Ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar intră în atribuţiile RAT Craiova începând cu luna aceasta, deşi unitatea nu are utilaje de ridicat autovehicule. Pentru cele pe care le foloseşte plăteşte chirie lunară. Accesul gratuit la internet este una dintre priorităţile municipalităţii, primăria fiind în negocieri cu o firmă irlandeză pentru instalarea a 50 de puncte de acces gratuit care vor acoperi toate parcurile publice, dar şi zonele de interes ridicat pentru un astfel de serviciu.

Rectificarea bugetară aşteptată cu înfrigurare de primarul Solomon şi care se estimează la 4.000.000 de lei va găsi bugetul primăriei subţirel. Vorba primarului: „La oraş mic, buget mic“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU