10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Accidentat mortal

Victor Iliescu, fostul primar al comunei gorjene Scoarţa, a fost accidentat mortal, în timp ce se deplasa pe drumul din localitate. Şoferul maşinii a fugit de la locul faptei.

Un grav accident de circulaţie petrecut marţi seară s-a soldat cu moartea fostului edil al comunei gorjene Scoarţa, Victor Iliescu. Evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 20.00, pe DJ 665, în localitatea Mogoşani. Sorinel Popazu, de 37 de ani, din oraşul Târgu Cărbuneşti, în timp ce se afla la volanul autoturismului său Opel, din cauza imprudenţei în conducere, a pierdut controlul direcţiei şi a acroşat altă maşină condusă regulamentar. Opelul a ieşit de pe carosabil şi l-a lovit pe Victor Iliescu. Fostul primar se deplasa regulamentar, ca pieton, şi nu a mai avut timp să reacţioneze, fiind ucis pe loc. După accident, conducătorul auto a fugit de la locul faptei. Localnicii şi şoferii maşinilor care au oprit să vadă ce se întâmplase au anunţat poliţia. O echipă formată din agenţi ai Poliţiei Rutiere şi angajaţi ai Poliţiei Târgu Cărbuneşti au reuşit ca după trei ore să îl prindă pe fugar. Fiind testat cu aparatul etilotest, Sorinel Popazu a prezentat o concentraţie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Recidivist

 

De asemenea, s-a stabilit că autorul accidentului se afla în perioada de suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul cu o alcoolemie peste limita legală. Ulterior, poliţiştii au dispus reţinerea lui Sorinel Popaz, pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, conducerea unui autovehicul pe drum public, având suspendată exercitarea acestui drept. Bărbatul a fost prezentat marţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti, cu propunerea de arestare preventivă.

Victor Iliescu a fost primar al comunei Scoarţa în perioada 2000-2002. La sfârşitul anului 2002, şi-a dat demisia din funcţie, după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare la locul de muncă, pentru abuz în serviciu. Împreună cu Victor Iliescu au mai primit condamnări, la vremea respectivă, şi Sabin Nistor, fost primar, precum şi Olimpia Ciurea, contabila primăriei, şi omul de afaceri Nicolae Lupescu. Firma acestuia din urmă primise, din partea Primăriei Scoarţa, bani pentru lucrări neefectuate. Ulterior, o instanţă de judecată l-a reabilitat de Victor Iliescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII