17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSohodol Climb, festival de escaladă

Sohodol Climb, festival de escaladă

Numeroşi căţărători din ţară şi-au dat întâlnire pe Cheile Sohodolului, comuna Runcu, judeţul Gorj, la Festivalul de Escaladă „Sohodol Climb“.

 

GORJ. În perioada 2-5 octombrie, va avea loc la Runcu, pe Cheile Sohodolului, Festivalul de escaladă „Sohodol Climb“, organizat de Vertical Spirit. Locaţia unde se vor întâlni căţărători din toată ţara este situată la 18 km de Târgu Jiu. Potrivit organizatorilor, „evenimentul se doreşte o întrunire a tuturor celor pasionaţi de escaladă şi are drept scop amenajarea de noi rute de escaladă sportivă, promovarea zonei în rândul căţărătorilor din întreaga ţară, dar şi din Europa şi lansarea de noi provocări pentru parcurgerea traseelor amenajate“. Pentru acest festival, au fost amenajate 40 de trasee noi de escaladă sportivă, cu grade de dificultate diferite.

 

Distracţie şi căţărare

 

Cei care vor participa la acest festival se vor putea căţăra atât pe traseele nou-deschise, cât şi pe cele amenajate în anii precedenţi. Participanţii vor fi nevoiţi să vină la Cheile Sohodolului cu propriul echipament. „În cadrul acestui eveniment nu va fi organizată o competiţie de escaladă, însă vom acorda trofeul Sohodol Climb 2008 pentru cel mai tare traseu realizat flash şi cel mai tare traseu realizat după lucru. Sâmbătă, la finalul festivalului, participanţii vor petrece în zona La Nări, un loc superb din Cheile Sohodolului“, se precizează pe site-ul organizatorilor, Vertical Spirit.

50 de trasee noi

 

În luna iulie 2007, echipa Vertical Spirit, cu ajutorul unor sponsori, a organizat prima ediţie e Festivalului de Escaladă Sohodol Climb. Organizatorii au adunat la Runcu foarte mulţi pasionaţi ai acestui sport. S-au reuşit şi promovarea zonei, dar şi amenajarea de noi trasee de căţărat. Festivalul a fost deschis tuturor, atât căţărătorilor de toate gradele, cât şi necăţărătorilor. Au fost amenajate aproximativ 50 de trasee noi de escaladă, cu niveluri de dificultate diferite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS