22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Puzzle de Cartea Recordurilor

Peste 10.000 de iubitori ai jocului de puzzle s-au întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute la Ravensburg, pentru a participa la cea de-a treia ediţie a Campionatului de Puzzle al Germaniei. După cum informează cotidianul austriac Krone în ediţia sa electronică, participanţii la concurs au stabilit un nou record mondial. În doar cinci ore, concurenţii au realizat un puzzle uriaş cu 1,15 milioane de piese, care s-a întins pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi. Giganticul puzzle constă din peste 4.000 de jocuri, fiecare format din 300 de piese, având teme diferite. La margini, jocurile nu sunt drepte, ci pot fi unite cu celelalte. Piesele au fost realizate de firma Ravensburger AG, care în acest an şi-a sărbătorit 125 de ani de existenţă. Până acum, cel mai mare joc de puzzle a fost realizat de locuitorii din Singapore şi era format din 212.000 de piese.

Moş Crăciun – candidat la Casa Albă

Cei doi candidaţi la preşedinţia SUA, Barack Obama şi John McCain, au acum un rival de temut în cursa pentru Casa Albă. După cum informează cotidianul austriac Krone în ediţia sa electronică, contracandidatul este Moş Crăciun, care aspiră la scaunul de preşedinte. Acest Moş Crăciun nu trăieşte la Polul Nord, ci în West Virginia. De asemenea, nu trebuie omis că nu este vorba de Moş Crăciun, ci de un anumit Thomas O’Connor, care, datorită faptului că seamănă mult cu Moşul, în urmă cu trei ani şi-a schimbat numele şi actualmente se numeşte Santa Claus. Fostul O’Connor nu a trebuit decât să completeze un formular, pe care l-a depus cu 42 de zile înainte de turul de scrutin, devenind astfel unul dintre cei 14 aspiranţi care şi-au depus candidatura în West Virginia.

Îngheţată cu lapte matern

Membrii organizaţiei PeTA, care militează pentru drepturile animalelor, au cerut într-o scrisoare adresată producătorului de îngheţată „Ben & Jerry’s“ să renunţe la laptele de vacă folosit la prepararea produselor. După cum informează cotidianul austriac Krone în ediţia on line, iubitorii de animale au propus ca acest ingredient să fie înlocuit cu lapte matern proaspăt. „Dacă veţi adopta această măsură, vor avea de câştigat atât clienţii, cât şi văcuţele“, se menţionează în adresa membrilor PeTA. În opinia acestora, trecerea de la laptele de vacă la cel matern ar scuti animalele de durere şi suferinţă. În plus, produsele firmei „Ben & Jerry’s“ ar fi mai sănătoase, având în vedere că diabetul, alergiile şi obezitatea au printre factori şi consumul de lapte de vacă. Reprezentanţii PeTA au recunoscut că solicitarea lor este ciudată şi mai greu de pus în aplicare, însă în acelaşi timp ei atrag atenţia că este „absurd că noi, oamenii, bem lapte de vacă“. În ceea ce îl priveşte pe Sean Greenwood, purtătorul de cuvânt al firmei „Ben & Jerry’s“, acesta nu a părut stresat de scrisoarea primită şi a comentat: „Ni se pare minunat că această organizaţie se implică în viaţa comunităţii, însă noi suntem de părere că laptele matern ar trebui băut doar de bebeluşi“.

Fiica lui Heath Ledger – milionară la doi ani

Micuţa Matilda, de doi ani, a devenit oficial moştenitoarea averii tatălui său, Heath Ledger, care a murit la începutul acestui an în urma unei supradoze de medicamente. După cum informează cotidianul austriac Krone în ediţia sa electronică, Matilda a devenit beneficiara legală a averii părintelui ei, care se ridică la 18 milioane de dolari. Părinţii actorului şi surorile acestuia, moştenitorii legali ai averii potrivit testamentului, au renunţat la cele 18 milioane de dolari în favoarea fetiţei, informaţie confirmată chiar de tatăl actorului. Iniţial, s-a crezut că mama Matildei, actriţa Michelle Williams, va depune contestaţie. Însă tatăl actorului, Kim, a pus capăt oricăror bârfe şi a dezvăluit că micuţa de doi ani va moşteni toată averea. „Nu există nici o plângere. Familia noastră i-a donat totul Matildei“, a declarat acesta.

Kate Hudson se bucură de singurătate

După o perioadă agitată în viaţa sa amoroasă, cunoscuta actriţă Kate Hudson a decis să ia o pauză, iar acum se bucură de statutul de femeie şi mamă singură. „Îmi place să trăiesc singură. Dar până să ajung aici am avut parte de suişuri şi coborâşuri. Odată ce te-ai obişnuit, e destul de bine“, a dezvăluit vedeta. Kate a decis să renunţe la comediile romantice, care i-au adus celebritatea, şi a ales roluri ceva mai realiste, precum cel din „My Best Friend’s Girl“, unde a putut să dea frâu liber pasiunii sale pentru vulgarităţi. „Vorbesc urât şi în viaţa de zi cu zi. E prima oară când am simţit că pot să spun tot felul de lucruri care nu sunt la locul lor, ca şi în viaţa reală, când vorbesc despre oameni care sunt într-o relaţie sau care se despart. A fost amuzant să înjur într-un film. Nu am mai făcut asta până acum. Însă, am un fiu, Ryder, şi nu vreau să scot zilnic cuvinte urâte pe gură. Dar pot să fac asta destul de bine uneori“, a povestit Hudson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS