10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltenii nu sunt interesaţi de fondurile europene

Oltenii nu sunt interesaţi de fondurile europene

OLT. Startul pentru atragerea fondurilor europene nerambursabile în baza noilor măsuri a fost greoi. După ce a fost anunţată cu mult timp înainte deschiderea sesiunii pentru depunerea proiectelor în baza noilor măsuri negociate de România cu Uniunea Europeană, aceasta a fost amânată din diverse motive. În final, sesiunea pentru depunerea proiectelor a fost deschisă la jumătatea lunii septembrie. Potrivit situaţiei centralizate a Oficiului Judeţean pentru Plăţi şi Dezvoltare Rurală în Agricultură (OJPDRA) Olt , până în prezent nimeni nu a depus nici un proiect pentru atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea microîntreprinderilor sau pentru investiţii în turism.

Reprezentanţii OJPDRA consideră că de vină pentru această situaţie este timpul scurt care s-a scurs de la deschiderea sesiunii. Potenţialii beneficiari pot solicita banii europeni în baza noilor măsuri care fac parte din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Prin Măsura 312 se acordă sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de microîntreprinderi. Cea de-a doua măsură, 313, încurajează activităţile turistice. Ea are ca obiectiv dezvoltarea activităţilor turistice în zonele rurale care să contribuie la creşterea numărului de locuri de muncă şi a veniturilor alternative, precum şi a atractivităţii spaţiului rural.

Anul acesta, pentru proiectele care vizează crearea şi dezvoltarea microîntreprinderilor, România are la dispoziţie 95.857.420 de euro, iar pentru investiţii în turism sunt alocaţi peste 108.000.000 de euro. Potenţialii beneficiari pot depune proiectele până la 30 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU