16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCu tirul în copac

Cu tirul în copac

MEHEDINŢI. Şoferul unui tir înmatriculat în Bulgaria a scăpat cu viaţă dintr-un grav accident de circulaţie petrecut ieri-dimineaţă pe Drumul European 70, la ieşirea din Orşova. Tirul a căzut în gol de la o înălţime de peste 15 metri. Bolidul a trecut pe contrasens, a rupt parapeţii de protecţie ai străzii şi ai unui pod, după care şi-a continuat drumul spre malul Dunării. Cabina în care se afla şoferul bulgar s-a sfărâmat de copaci şi stânci, în urma impactului, iar conducătorul auto a fost aruncat pe locul pasagerului din dreapta, unde a rămas încarcerat.

Din primele cercetări, se pare că şoferul a adormit la volan. „Cel mai probabil, şoferul tirului a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, spulberând parapeţii de protecţie ai străzii“, a declarat şeful Poliţiei Orşova, Ştefan Ponea.

Misiunea de salvare a fost dificilă, tirul rămânând suspendat pe trunchiurile unor copaci.

„Pompierii au coborât aproape 20 de metri pe cordeline până au ajuns la şoferul accidentat. S-a asigurat autotrenul, care era încărcat la maximum cu produse textile, şi după ce remorca tirului a fost legată cu cablurile de oţel de copacii din pădure, s-a trecut la scoaterea şoferului din cabină“, a declarat maiorul Florentin Dragomir, de la ISU „Drobeta“.

Medicii au constatat că şoferul din Bulgaria nu are decât o fractură de picior drept, viaţa acestuia fiind în afara oricărui pericol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS