Acasă Local Pericol de rabie în Mehedinţi

Pericol de rabie în Mehedinţi

Satul Ohaba, din Mehedinţi, este în alertă, deoarece, zilele trecute, în curtea lui Dumitru Tănase a fost descoperită o vulpe moartă. Neştiind ce să facă, bărbatul şi-a sunat fiul care este medic veterinar în Timişoara, iar acesta l-a sfătuit să anunţe autorităţile din comună.

„M-am trezit de dimineaţă şi am ieşit în curte, ca de obicei să dau mâncare la păsări şi am găsit vulpea moartă. Prima dată am crezut că e câine, dar mi-am dat seama că e vulpe când i-am văzut coada. M-am gândit că a venit la găini şi a omorât-o câinele noaptea, dar m-am uitat la ea şi nu avea nici o rană. L-am sunat pe băiatul meu, care este medic veterinar în Timişoara, şi el mi-a spus să chem DSVSA“, a spus Dumitru Tănase.

Imediat a venit o echipă de la Serviciul de Sănătate Animală din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi, care a luat vulpea moartă şi a dus-o la analize pentru a stabili dacă avea sau nu rabie, punând astfel în pericol întreaga localitate.

Şeful Serviciului de Sănătate Animală din cadul DSVSA Mehedinţi, Ion Ecobici, a spus că animalul sălbatic a fost dus la laborator şi, în urma analizelor, se confirmă că vulpea avea rabie. Autorităţile au decis ca pe o rază de 30 de kilometri în jurul gospodăriei unde a fost descoperită vulpea să se instaureze carantina şi toate animalele să fie vaccinate antirabic.

A fost interzisă scoaterea animalelor şi a păsărilor din satul Ohaba pentru comercializare în târguri.

Exit mobile version